Šport > Nogomet
78 ogledov

Novi-stari trener prevzel Muro 05

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Saša Despot
Slovenski nogometni prvoligaš Mura 05 ima novega - starega trenerja. Potem ko je prejšnji teden klub uradno prekinil sodelovanje z Oliverjem Bogatinovom, je danes obelodanil, da se v Mursko Soboto vrača Ante Šimundža. Ta bo ekipo vodil do konca sezone, sodelovanje pa lahko tudi podaljšajo. Šimundža je sicer Muro vodil že v sezoni 2011/12.

Po znanih dogodkih, ki so edinega pomurskega nogometnega prvoligaša pahnili na rob preživetja, se je po menjavi v vodstvu kluba premaknilo na bolje. Na novinarski konferenci, ki sta ji s strani kluba prisostvovala nova predsednica Nataša Horvat in Fabijan Cipot, kapetan ekipe in bivši reprezentant, ki v tem prehodnem obdobju skrbi za športni del v klubu, so predstavili vizijo kluba in dali informacije o aktualnih dogodkih v Muri 05.

V vodstvu si želijo transparentno poslovanje in vrniti zaupanje okolja, ki ga je prejšnje vodstvo zapravilo. Po besedah predsednice je prioriteta, da realno prikažejo stanje, naredijo revizijo poslovanja in ugotovijo, koliko je klub resnično v rdečih številkah. Prav tako je ena od usmeritev sodelovanje med klubom in nogometno šolo (ŠD NŠ Mura 05) na enakopravni ravni, ki bo v korist tako klubu kot šoli.

V tekmovalnem pogledu, predvsem članske ekipe v 1. SNL, si želijo ustvariti pogoje za normalno delo. V trenutnih razmerah, ko tudi priprave v okrnjeni sestavi zamujajo, je treba po besedah predsednice strniti vrste, da Mura ostane pri življenju in če je le možno tudi ohrani status prvoligaša. To bo skušal na zelenici zagotoviti tudi Šimundža s pomočnikoma Ferijem Cifrom in Damjanom Ošlajem.

Čeprav zamujajo s pripravami dva do tri tedne, prav tako pa še ni povsem jasno, s kakšnim igralskim kadrom bodo spomladi igrali črno-beli, stroka z igralci obljublja, da bodo s pomočjo zvestih privržencev naredili vse, kar je v njihovi moči, da tudi po tekmovalni plati izplavajo iz težav. Optimizem raste tudi z vrnitvijo na travnate površine nekaterih izkušenih igralcev, kot so Filip Draković, Aleš Luk, Fabijan Cipot in drugi. Ostal je tudi mladi reprezentant Matic Maruško, iz Maribora pa so prišli trije na posodo: Aleš Majer, Rajko Rep in Alen Ploj.

Murine priprave bodo potekale v skrčenem obsegu, dogovorili pa so se že za dve pripravljalni tekmi. Tekmeca bosta ambiciozni in vodilni drugoligaš Zavrč ter hrvaški prvoligaš Zagreb, ki ga vodi Ćiro Blažević. Ta je prav tako že sedel na trenerski klopi Mure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.