Šport > Nogomet
14 ogledov

NZS: "Bojkota medijev ne bomo dopustili"

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
"Država, kot je Slovenija, ne more kar tako iz reprezentance izpustiti tako kakovostnega nogometaša," je glede nadaljevanja reprezentančne kariere Milivoja Novakovića odločen predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki napoveduje konec ignorance novinarjev.

"Pred časom sem povedal, da se ne strinjam z njihovo potezo in da nisem vedel, da so se izogibali mešani coni. Rečem lahko le, da bodo od zdaj naprej igralci drugače komunicirali z mediji. Menim, da se je to že danes (včeraj, op. p.) videlo. Ne nazadnje se to vidi tudi iz tega, kar ste vi pisali v zadnjih dnevih. Nekateri komunicirajo povsem normalno, če imaš pravi pristop. To je problem, ki ga bomo uredili. Bojkota medijev ne bomo dopustili," je sprva o zloglasnem ignoriranju novinarjev, ki ga izvajajo nekateri reprezentanti, v intervjuju za Dnevnik dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

Tudi do njega so seveda prispele govorice, da naj bi predvsem Milivoje Novaković po kvalifikacijah za Euro 2012 končal reprezentančno poglavje. Predsednik napoveduje pogovor z Ljubljančanom. "Pogovoril se bom z njim, ali je dokončno odločen, da konča reprezentančno kariero. Prepričan sem, da ni. Je izjemno pomemben nogometaš. Država, kot je Slovenija, ne more kar tako iz reprezentance izpustiti tako kakovostnega nogometaša. Večkrat je pokazal, da rad igra za reprezentanco, da mu ta dres nekaj pomeni. Ne nazadnje se je z nekdanjim trenerjem Kölna Zvonimirjem Soldom skregal zaradi reprezentance. Prepričan sem, da se ga bo dalo pregovoriti," je odločen Čeferin, ki ni zasledil zapisov in govoric o domnevnem koncu reprezentančne kariere glede Roberta Korena.

"Nisem še slišal, da naj bi Koren nehal igrati za reprezentanco. Nobene izjave na to temo nisem zasledil. Očitno gre za govorice. Recimo na splošno: tako ali drugače moramo računati na vse igralce. Z vsakim se bomo pogovorili. Nikoli pa se nisem in se tudi ne bom mešal v to, kdo naj igra," je še zatrdil Čeferin in dodal, da bi, če bi bilo to potrebno, tudi Korena poskušal prepričati o nadaljevanju reprezentančnega poglavja.

Komentarjev 4
  • 1111 17:24 05.oktober 2011.

    Povedal sem jim, da naj ne glede na to, kaj se bo zgodilo v petek, odigrajo korektno do konca, naj ljudem pokažejo, kako se bori za svojo državo. In da bomo ne glede na razplet stali za njimi, če bodo ...prikaži več prikazali pravi pristop....hahahaha...ma kaj se hecmo?

  • aleš74 17:03 05.oktober 2011.

    pa mennde ja ne boste korena prosili, si bo mislil še da je dobr.

  • vladek 16:17 05.oktober 2011.

    Prava figa če Novaković noče igrat.Takšnih manekenov je polna Slovenija