Šport > Nogomet
45 ogledov

NZS donirala več kot 11.000 evrov

NZS Saša Despot
Nogometna zveza Slovenije je z družbeno-odgovornim projektom Zmag je več vrst zbrala 11.123 evrov in jih namenila organizaciji Europa Donna Slovenija - združenju za boj proti raku dojk.

Kampanja je svoj vrhunec dosegla v rožnatem oktobru, na zadnji kvalifikacijski tekmi za SP 2018 med Slovenijo in Škotsko, NZS pa je finančna sredstva zbrala s pomočjo obiskovalcev, potem ko je en evro od vsake vstopnice namenila družbeno odgovorni akciji.

"Na zelenici se vedno borimo do konca. Na vsaki tekmi stremimo k zmagi. Igramo timsko in vztrajno. Smo pogumni in srčni, pa vendar nam vedno ne uspe. Naša tekma traja 90 minut in v njo vložimo vso svojo energijo in strast. Obstajajo pa tekme, ki jih ne prekine zadnji sodnikov žvižg. Tekme, kjer so ravno tako potrebni pogum, vztrajnost in cilj. Cilj, ki se mu reče preživeti. Obstajajo tekme, ki so pomembnejše od številk na semaforju. In teh se zavedamo. Spoštovani, življenje niso samo številke in zmag v življenju je več vrst. Kakor zmago na zelenici vi želite nam, tako srčno zmago mi želimo vam. Vaše osebne zmage so tiste, ki so pomembne," so takrat nagovorili člane družin, prijatelje, znance in širšo javnost slovenski reprezentanti Boštjan Cesar, Jan Oblak, Jasmin Kurtić, Josip Iličić, Valter Birsa, Bojan Jokič in Rene Krhin.

Nogometna zveza Slovenije je s projektom osvojila tudi prvo mesto v kategoriji nosilcev pravic na mednarodni konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu - Sporto 2017. V tej kategoriji so se za prestižno nagrado potegovali še Olimpijski komite Slovenije, Hrvaška nogometna zveza, in košarkarski klub Crvena zvezda.

NZS pa je sporočila tudi, da bo v sodelovanju z Mladinskim zdraviliščem in letoviščem Debeli rtič v okviru pridobljenih finančnih sredstev iz naslova Uefine fundacije Children Fundation omogočila brezplačne nogometne počitnice 180 otrokom in mladostnikom, ki živijo v težkih socialnih razmerah. Otroci bodo v zdravilišču letovali v šestih različnih terminih, znotraj katerih bodo imeli organizirano nogometno vadbo pod vodstvom nogometnih trenerjev iz primorske regije.

Prvi skupini sta že opravili letovanje, preostale štiri pa bodo prišle na vrsto v prihodnjem letu. Poleg omenjenih pa bo NZS v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in Šport razveselila tudi 30 palestinskih otrok, ki bodo prav tako okusili nogometne aktivnosti in letovanje v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.