Oglaševanje
11 ogledov

364 otrok skriva svoj nasmeh, z nakupom in donacijo ga pomagajmo razkriti

orbit wrigley
V podjetju Wrigley smo se odločili, da priskočimo na pomoč Centru za otroško in preventivno zobozdravstvo ter jim z donacijo pomagamo pri nakupu nujno potrebne opreme. S posebno prodajno akcijo bomo v maju in juniju od vsakega prodanega izdelka ORBIT 3 cente namenili nakupu nove opreme.

 

Otroci in mladostniki s težavnim vedenjem, strahom pred zobozdravnikom ter drugi otroci in mladostniki z zmanjšanimi zmožnostmi se v času odraščanja srečujejo s številnimi tegobami, kot so kronične sistemske bolezni in poškodbe ustne votline, ter s številnimi tveganji, ki te bolezni in poškodbe spremljajo.

Zdravljenje je dolgotrajno in zahteva številne obiske pri zobozdravniku. Nekateri otroci obiščejo zobozdravnika tudi do 23-krat letno, na prvi specialistični zobozdravniški pregled pa je bilo lani treba čakati več kot tri mesece.

Na Centru za otroško in preventivno zobozdravstvo na Stomatološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ugotavljajo, da število napotitev narašča iz leta v leto, čakalne vrste se daljšajo, zobozdravniki pa se soočajo tudi s tehničnimi omejitvami, kot so pomanjkljiva ali nezadostna nujna oprema.

*Število otrok s kroničnimi obolenji in otrok z zmanjšanimi zmožnostmi ter drugih otrok, ki so čakali na prvi specialistični pregled ali poseg v splošni anesteziji na Stomatološki kliniki v Ljubljani, dne 1. 9. 2014.