Šport > Nogomet
683 ogledov

NZS kaznovala Ankarančane

nk ankaran hrvatini Facebook/NK Ankaran
Nogometna zveza Slovenije (NZS) prilila olje na ogenj polemiki v zvezi z dresi na srečanju Ankarana in Maribora.

Pretekli ligaški konec tedna je zaznamoval nenavadne pripetljal v Ljudskem vrtu, kjer je glavni sodnik Vojko Goričan presodil, da morajo Ankarančani zaradi domnevne podobnosti z domačimi igralci zamenjati drese. Ker gostje s Primorske s seboj niso imeli rezervne opreme, so jim drese posodili Mariborčani.

NK Ankaran NK Maribor dresi Naša prva liga Šport Se vam ta dva dresa zdita preveč podobna?

Ankarančani so prek družbenih omrežij sporočili, da je bila sodniška odločitev - milo rečeno - čudna, saj oranžni dresi, v katerih je nameravala zaigrati gostujoča ekipa, na prvi pogled nimajo prav veliko skupnega z vijoličastimi dresi slovenskega prvaka. 

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj jim je zato, ker so v štajersko prestolnico pripotovali brez rezervne opreme, kljub pomislekom o smotrnosti Goričanove presoje izrekel ukor. 

NZS je z ukorom kaznovala tudi nogometaše Gorice, ki so na srečanju z Domžalami prepozno prišli iz garderobnih prostorov. Zaradi rdečega kartona (dva rumena) na tekmi z velenjskim Rudarjem bo moral nogometaš Krškega Nikola Mandić počivati eno tekmo.

Kazen je doletela tudi Maribor. Ta bo zaradi prižiganja bakel na tekmi z Ankaranom moral plačati 400 evrov.

NK Maribor Prva Liga Šport Maribor posodil drese gostom v Ljudskem vrtu Anfield Vijol'čna invazija Šport Po brutalnem porazu epski odziv navijačev Maribora
Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 16:58 25.oktober 2017.

    Saj so na NZS res sami bebci.Po vrhu pa še ne ločijo barv.Višek vsega pa je natolcevanje in obremenjevanje z vprašanjem :Zakaj so vodstvo NK Maribor posodili nasprotnikom svoje rezervne drese?Hvale vredno dejanje!Ali res ni več v tej družbi kolegijalnosti, ...prikaži več čuta pomoči drugemu?Moramo res vsako nekdanjo vrednoto kaznovati,ker ni po zgledu ameri- kanizacije?SRAMOTA!Kaznovani klubi naj kazni ne plačajo za taka dejanja NZS.Navijači pa naj bojkotirajo z ogledom tekem v organizaciji NZS,ki bo crknila