Šport > Nogomet
12370 ogledov

Uefini predstavniki v Mariboru niso mogli verjeti svojim očem

Marcos Tavares
Na tekmi v Ljudskem vrtu so se v najlepši luči pokazali navijači slovenskega državnega prvaka.

Maribor na srečanju v Ljudskem vrtu ni mogel parirati Liverpoolu, ki je za hrbet Jasmina Handanovića spravil kar sedem žog. Po bolečem porazu je marsikdo pričakoval razočarane, morda celo jezne reakcije gorečih podpornikov štajerskega kluba, a zgodilo se je ravno nasprotno. 

Ljudski vrt Maribor Liverpool Aplavz Angležev Šport NK Maribor z ganljivim sporočilom za navijače

Navijači Maribora na čelu z navijaško skupino Viole so stopili skupaj in v težkih trenutkih izrekli enotno podporo slovenskemu prvaku. Najprej so se izkazali po koncu tekme, ko so z glasnim navijanjem nogometaše spodbudili, da so se vrnili na zelenico.

"Videli smo novo dimenzijo vijol'čne zgodbe. Strast in zvestobo. Ponos in pripadnost. V najvišji možni obliki. Ko izrazi navijaške podpore niso obrabljeni stereotipi ali le besede, zapisane v pesmih. Ampak so izraz tistega, kar dejansko čutimo. Ko nismo odvisni od dobljenega gola ali poraza. Ampak smo ponosni na svoj klub," so se navijačem zahvalili v Mariboru.

Navijaška evforija je navdušila tudi predstavnike Evropske nogometne zveze (Uefa), ki so bili v Mariboru priča prizorom, kakršnih v Evropi niso vajeni. Podrobnosti je v pogovoru za klubsko spletno stran razkril kapetan Marcos Tavares.

"Moram se kot kapetan zahvaliti navijačem, bili so odlični. Tudi predstavniki Uefe, s katerimi sem se pogovarjal po tekmi, so bili navdušeni. Rekli so, da v trenutkih, ko domača ekipa izgublja, česa podobnega še niso videli. To je Maribor! Navijači so nam po koncu rekli, da nas podpirajo tudi v takšnih situacijah. To je naš duh in zato smo najboljši klub v Sloveniji," je povedal brazilski napadalec.

NK Maribor Razočaranje Šport "Priznam, to je najhujši poraz v karieri" roberto firmino Lekcija Šport Varnostnica v Ljudskem vrtu si zasluži povišico
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice