Šport > Nogomet
3616 ogledov

NK Maribor z ganljivim sporočilom za navijače

Ljudski vrt Maribor Liverpool
V štajerski prestolnici hud poraz proti Liverpoolu prebolevajo s pomočjo navijaške podpore.

V torek zvečer je Liverpool v Ljudskem vrtu odčital lekcijo Mariboru (0:7). Hud poraz slovenskih prvakov pa ni omajal navijaške strasti pristašev vijoličastega kluba.

Takoj po tekmi so Viole, kljub razočaranju, z glasnim navijanjem nogometaše spodbudile, da so se iz slačilnice vrnili na zelenico in zaploskali svojim zvestim privržencem. Omenjeno sceno so z glasnim aplavzom pospremili tudi pristaši angleškega kluba, ki so se še zadrževali na tribunah.

Mile Svilar Benfica Manchester United Čustveni vrtiljak Šport Iz sanj v nočno moro v eni sekundi

V dneh po porazu so številni navijači Maribora družbena omrežja napolnili z vzpodbudnimi in tolažilnimi besedami za svoje ljubljence. Kljub polomu jih niso "popljuvali", ampak skušali dvigniti njihove glave. Zato so se v taboru 14-kratnih državnih prvakov odločili, da se vsem zahvalijo z zapisom na spletni strani in družbenih omrežjih. Besedilo si lahko preberete v spodnjih vrsticah.

roberto firmino Lekcija Šport Varnostnica v Ljudskem vrtu si zasluži povišico

"Priznamo, neradi izgubljamo. Za klub, ki večkrat občuti veselje zmage kot grenkobo poraza, veljajo drugačne zakonitosti. In drugi kriteriji presoje (ne)uspehov. Tekma proti Liverpoolu bo statistično ostala zapisana kot tista z visokim porazom, a je prinesla tudi nove, še višje vrednote.

Videli smo novo dimenzijo vijol'čne zgodbe. Strast in zvestobo. Ponos in pripadnost. V najvišji možni obliki. Ko izrazi navijaške podpore niso obrabljeni stereotipi ali le besede, zapisane v pesmih. Ampak so izraz tistega, kar dejansko čutimo. Ko nismo odvisni od dobljenega gola ali poraza. Ampak smo ponosni na svoj klub.

Z igrišča smo odšli kot poraženci 90-minutnega nogometnega boja, domov pa s prav posebnimi spoznanji za naslednje minute, ure, dneve, leta. S potrditvijo, kaj dejansko pomeni MI SKUPAJ ENO SMO. V dobrem in slabem. V zmagi al' porazu ... Ko imaš rad in to pokažeš. Znaš pokazati.

Najmanj, kar lahko storimo, je zahvala s klubske strani Violam, vsem navijačem. Za odziv, za podporo ekipi. Za vnovičen dokaz, da vijol'čno srce bije drugače. Za vedno."

jürgen klopp Rekordno Šport Klopp prebiral slovenske medije, Zahoviću odgovoril na zelenici
Komentarjev 1