Šport > Nogomet
7866 ogledov

Objavljen posnetek, ki razkriva goljufijo Luisa Suáreza

luis suarez Print Screen
Italijnski mediji so objavili videodokaz, da je Luis Suárez goljufal pri opravljanju izpita iz italijanskega jezika.

Urugvajski napadalec Luis Suárez je bil med lanskim poletnim prestopnim rokom na pragu prestopa k Juventusa, a je selitev propadla zaradi nepravilnosti pri opravljanju izpita iz italijanskega jezika, kar je bil predpogoj za začetek postopka pridobitve italijanskega potnega lista.

Juventus je imel namreč zapoljneno svojo kvoto igralcev zunaj EU, zato se Suárez brez državljanstva ni mogel pridružiti stari dami.

Luis Suarez Zasačen! Šport Suarez goljufal na izpitu, ki bi mu omogočil prestop k Juventusu

Urugvajski napadalec je, potem ko ga je trener Barcelone Ronald Koeman kar po telefonu odslovil iz kluba, sredi septembra pripotoval v Perugio, kjer je zlahka položil izpit iz italijančine, čeprav je bilo njegovo znanje jezika vse prej kot zadovoljivo.

Izkazalo se je, da je Suárez vprašanja (in odgovore!) dobil vnaprej, za nameček pa je bil deležen prišepetavanja profesorjev, ki bi ga morali oceniti.

luis suarez Konec ere Šport Suárez se je poslovil, trening zapustil v solzah

Zaradi suma nepravilnosti je stekla obširna preiskava, v kateri je bilo ugotovljeno, da je Suárez izpit opravil na neregularen način. Z izbruhom škandala je propadla težko pričakovana združitev Suárez in Cristiana Ronalda, osramočeni napadalec pa se je nato dogovoril za prestopk Atlético Madridu.

Italijanski tožilci, ki so med drughim razkrili, da je bila nogometaševa pozitivna ocena določena vnaprej, so dokazali krivdo Giuliani Grego Bolli, rektorici tamkajšnje Univerze za tujce, ki so ji izrekli začasno začasno prepoved opravljanja poklica. Spoznali so jo za odgovorno, da je prikrojila izpitne pole iz italijanskega jezika. Zaradi kršitve poslovne skrivnosti z namenom pridobitve koristi in več kršitev ponarejanja uradnih dokumentov so ji izrekli osemmesečni suspenz.

Za osem mesecev so suspendirali tudi generalno direktorico univerze Simone Olivieri, Suárezovo učiteljico italijanščine Stefanio Spina in izpraševalca na izpitu Lorenza Rocco.

luis suarez Preiskava Šport Juventus v hudih težavah zaradi Suáreza

Po poročanju Corriere della Sera je bil v goljufijo vpleten tudi Juventus, saj naj bi preiskovalci pridobili vsebin sporočil med torinskim klubom in univerzo, iz katere je razviden dogovor o prikrojevanju.

Po spletu se je pojavil tudi posnetek skrite kamere, ki je bila nameščena v sobi, v kateri je Suárez 17. septembra 2020 opravljal izpit iz italijanskega jezika.

Čeprav je vprašanja in odgovore pridobil vnaprej, je zvezdnik na trenutke odgovarjal z mešanico italijanskega in španskega jezika. Med drugim je opisoval svoje družinsko življenje in potek nogometne kariere. Kadar mu je zmanjkalo besed, so mu na pomoč velikodušno priskočili izpraševalci.

Po koncu je v sobo vstopilo več predstavnikov univerze, ki so se z nogometašem želeli fotografirati, podpisal pa je tudi več avtogramov.

Komentarjev 3
  • jozicamurn 13:14 01.maj 2021.

    Pri nas je prišlo do tega, da te že po albansk pozdravljajo in od tebe pričakujejo, da znaš albanski jezik.

  • Albatroz 12:12 01.maj 2021.

    Tudi polno Bosancev ima slovenski potni list, in ti zna odgovoriti da ( ništa neznam šta pričaš) ko ga vprašaš kako je dobil slovenske dokumente.

  • Janez_53 10:44 01.maj 2021.

    Tudi v Sloveniji je nekaj tujih športnikov, ki najbrž znajo le pozdraviti v polomljeni slovenščini. Bilo bi zanimivo preveriti, kako so opravili izpit iz slovenskega jezika. Ampak pri nas to najbrž nikogar ne zanima.

Sorodne novice