Šport > Nogomet
70 ogledov

Oblak povzročil, da ga vsi sovražijo

jan oblak atletico madrid Profimedias
Nizozemski komentator Sierd de Vos je trenutno eden najbolj osovražen ljudi v Eindhovnu. In to zato, ker ga je navdušil slovenski vratar Jan Oblak.

Pristranskost komentatorja večine gledalcev ne moti, če ta navija za isto ekipo. A velik problem nastane, če se spremljevalcem prenosa zdi, da komentator stiska pesti za nasprotnika. Na Nizozemskem se je tako v težavah znašel Sierd de Vos, ki je po ubranjeni enajstmetrovki zapel v čast slovenskemu vratarju Janu Oblaku.

"Obli, Oblak, cada día te quiero más (Obli, Oblak vsak dan te imam raje, op. p.)," je v prenosu za športni kanal Ziggo zapel de Vos, ko je slovenski reprezentančni čuvaj mreže zaustavil strel Andresa Guardada. Na račun komentatorja se je vsula ploha pritožb.

"Zaradi šestsekundne pesmice v drugače povsem objektivnem poročanju so me popolnoma raztrgali. Nisem bil na stadionu, ampak sem prenos delal iz studia v Amsterdamu. In po monitorju sem slišal zvoke iz stadiona. Po obrambi Oblaka sem zaslišal pesem navijačev Atletica in jo tudi sam zapel, da bi poživil prenos. Izgledalo je, da sem zadovoljen z obrambo, a želel sem le predstaviti atmosfero na stadionu," se je v pogovoru za Telegraaf branil de Vos.

"Med tekmo sem tudi poudaril, da je bil zadetek Luuka de Jonga neupravičeno razveljavljen, da bi moral PSV dobiti enajstmetrovko zaradi igranja z roko Diega Godina ... Ob koncu prenosa sem dejal, da je trud PSV-ja izničilo slabo sojenje. In po vsem tem sem izvedel, da so pri PSV-ju razburjeni zaradi moje nepristranskosti," je še dejal de Vos.

Pri PSV-ju po tekmi zaradi omenjene pesmice niso želeli dajati izjav za Ziggo. "Res je, da je Atletico moj najljubši klub v tujini. A nisem zapel zaradi tega, svoj komentar sem želel narediti le bolj atraktiven. Nič nimam proti PSV-ju, moja starša sta iz Eindhovna, spoznala sta se na stadionu Philips. Na Nizozemskem je moj najljubši klub prav PSV. Navijači tega kluba so me izbrali za najboljšega komentatorja na Nizozemskem, zdaj pa sem kar naenkrat preko twitterja in facebooka izvedel, da sem proti temu klubu," se z mnenjem velikega dela Eindhovenčanov ne strinja komentator.

Takole sicer izgleda, ko navijači Atletica zapojejo Oblaku:

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.