Šport > Nogomet
2757 ogledov

Oblak pred zgodovinsko tekmo Slovenije navdušil z obrambo leta

Jan Oblak Profimedia
Atletico je po veliki zaslugi Jana Oblaka z zmago proti Villarrealu spet ujel stik z vrhom v španskem prvenstvu.

Nogometaši Atletica slovenskega vratarja Jana Oblaka so v zadnji tekmi 13. kroga španske lige premagali Villarreal s 3:1 in spet ujeli stik z moštvi z vrha lestvice. Na četrtem mestu imajo zdaj 28 točk, a tudi tekmo manj. Vodi Girona s 34, Real jih ima 32, Barcelona pa 30.

Madridčani pa niso imeli lahke poti do zmage. Proti rumeni podmornici so se mučili skoraj do zadnjih minut, šele ob koncu so z dvema goloma Antoina Griezmanna (80.) in Samuela Lina (85.) strli odpor trdoživih tekmecev. Ti so z zadetkom Gerarda Morena, ki je Oblaka premagal v 20. minuti, povedli, potem pa je izenačil Axel Witsel v sodnikovem dodatku prvega polčasa.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

A stvari bi se lahko razpletle še kako drugače. Villarreal je dokazal, da je kljub komaj 14. mestu na lestvici vseeno ena najboljših ekip španske lige, tekma pa bi lahko odšla v povsem drugo smer, če ne bi v vratih Rojiblancosov blestel "Škofjeloški albatros".

Kapetan slovenske reprezentance je pred eno najpomembnejših tekem v zgodovini slovenske izbrane vrste, ko bi si Slovenci z zmago nad Dansko že zagotovili pot na Euro 2024, potrdil odlično formo. Izkazal se je že v 16. minuti, ko je odlično obranil poizkus Yeremyja Pina, za obrambo večera pa je poskrbel v 28 minuti.

Atletico je takrat zaostajal z 0:1, Villarreal pa je bil tik pred tem, da podvoji svojo prednost, saj je imel norveški reprezentant Alexander Sorloth izjemno priložnost, ko se je znašel iz oči v oči z našim vratarjem, a mu je slednji z neverjetno refleksno obrambo preprečil zadetek, Atletico pa je tako ostal v igri.

Villarreal je sicer še naprej nevarno pretil, Oblak je navsezadnje do konca tekme zbral za letošnjo sezono rekordnih šest obramb, a je Atletico do konca vendarle vnovčil svoje izkušnje in prišel do zgodovinske 15. zaporedne domače zmage v španskem prvenstvu, kar je nov Atleticov rekord.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:43 13.november 2023.

    Jan Oblak ni ravno prva liga vratarja. Morda samo v očeh domačih občudovalcev..

Sorodne novice