Šport > Nogomet
11213 ogledov

Tudi UEFA se čudi neverjetni obrambi Jana Oblaka

Jan Oblak Profimedia
Visoka zmaga Atletica našega Jana Oblaka, ki je zaklenil svoja vrata.

Nogometaši Atletica iz Madrida, katerega barve nosi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so v četrtem krogu lige prvakov doma visoko "razbili" Celtic s 6:0. Rojiblancosi imajo zdaj po štirih tekmah dve zmagi in osem točk ter so na vrhu zelo izenačene skupine E.

Za Madridčane sta po dva gola dosegla Antoine Griezmann (6., 60.) in Alvaro Morata (45., 76.), po en gol pa sta prispevala še Samuel Lino in Saul Niguez. Celtic je sicer od 23. minute naprej igral z igralcem manj.

Benjamin Šeško Liga prvakov Šport Šeška v Beogradu zaustavila vratnica, Atletico s šestico

A čeprav ob premoči Atletica ni imel veliko dela, Celtic je namreč na tekmi sprožil vsega en strel, se je znova izkazal tudi naš Oblak, ki se je s fantastičnim posredovanjem znova znašel na Uefinem seznamu najboljših obramb večera.

V 28. minuti, ko je Atletico vodil z vsega enim zadetkom prednosti, je "škofjeloški albatros" iz zagate rešil kasnejšega junaka večera Alvara Morato, ki bi skoraj dosegel avtogol, izenačenje na stadionu Wanda Metropolitano pa je preprečila le izjemna Oblakova obramba.

Njegova obramba je navdušila tudi predstavnike Uefe, ki so njegovo posredovanje postavili ob bok dvema obrambama Gianluigija Donnarumme ter posredovanju Ivana Provedela in Marca-Andreja ter Stegna, ki so se s svojimi bravurami znašli na seznamu petih najboljših obramb večera.

Oblak je ob svoji rekordni zmagi v ligi prvakov prvič letos uspel ohraniti nedotaknjeno mrežo. Zmaga nad Celticom je sicer bila najvišja Oblakova zmaga v ligi prvakov. Ob zmagi nad Malmöjem s 5:0 je leta 2014 sedel na klopi, tako da je bila do torkovega večera Oblakova najvišja zmaga tista iz leta 2015, ko je Atletico doma premagal Astano s 4:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:34 08.november 2023.

    Če ni Dončića, Kopitarja je pa tudi Oblak dober...

Sorodne novice