Šport > Nogomet
1234 ogledov

Od pomivalca posode do najdražjega branilca na svetu

Virgil van Dijk Liverpool LFC/Facebook
Novi član angleškega velikana je prehodil zanimivo pot.

Šestindvajsetletni Nizozemec Virgil van Dijk je pred dnevi postal najdražji branilec v zgodovini nogometa, Liverpool je Southamptonu za njegov prestop odštel kar 85 milijonov evrov. Pred desetimi leti je mladenič iz mesta Breda o čem podobnem lahko le sanjal, preživljal se je s pomivanjem posode v lokalu Oncle Jean.

"Bil je priden delavec. Dobro je pomival posodo, svoj posel je opravljal pošteno. Bil je v lokalu dva dneva zvečer v tednu ob največji gneči," se spominja lastnik lokala Jacques Lips. Ob delu je vseskozi tudi treniral, najprej v klubu WDS, kasneje pa v akedemiji bolj uveljavljenega kluba Willem II.

"Vedno sem mu govoril, naj se manj ukvarja z nogometom in naj več pomaga v lokalu, ker bo lahko tu vsaj nekaj zaslužil," je še dejal Lips, ki je zdaj presrečen, da ga mladi nogometaš ni poslušal in da je postal najdražji branilec v zgodovini. "Nisem mogel verjeti, ko sem slišal. Petinosemdeset milijonov? Moral sem si nekajkrat ponoviti številko, ko sem jo slišal."

Virgil van Dijk Liverpool Tržnica Šport Liverpool kupil pregrešno dragega branilca

Na njegovega nekdanjega delavca ga v lokalu spominja uokvirjeni dres, ki ponosno visi na zidu. "Tu ga nihče ni pozabil. Virgil je bil izjemen mladenič. Še vedno imamo njegovo telefonsko številko. Poskusil sem ga poklicati. Nisem ga sicer klical, naj se vrne, ampak sem mu želel le čestitati," se je pošalil lastnik lokala.

Nizozemskega reprezentanta se z veseljem spominjajo tudi v njegovem prvem klubu. "Uspel je, čeprav smo ga mi trenirali," je bil za šalo razpoložen tudi eden od trenerjev pri WDS John van den Berg. "Nisem preseneče, da je postal odličen osrednji branilec. Vedno je igral na sredini, kontroliral igro ter reševal reči v obrambi. Pri sedmih letih je bil za glavo večji od vrstnikov. Bil je tudi močnejši." 

"Lansko leto je prišel v klub s podpisanim dresom nizozemske reprezentance. To je bilo zelo čustveno. Prišel je izkazati zahvalo svojemu prvemu klubu in ljudem, ki so mu pomagali," je še dejal van der Berg. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.