Šport > Nogomet
6249 ogledov

Nogometna legenda s prošnjo za Vladimirja Putina

Vladimir Putin in Pele Profimedia
Nogometni velikan apelira na ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj konča krvavo rusko invazijo na Ukrajino.

Brazilska nogometna legenda Pele poskuša unovčiti svojo prepoznavnost in vpliv ter ruskega predsednika Vladimirja Putina prepričati v premirje z Ukrajino.

Pele je ruskega predsednika, s katerim sta se v preteklosti že srečala, nagovoril z odprtim pismom po zmagi ukrajinske nogometne reprezentance v polfinalu kvalifikacijskega "play-offa" za uvrstitev na SP v Katarju.

Ukrajinci so v Glasgowu s 3:1 premagali Škotsko in se bodo za preboj na mundial pomerili z Walesom.

Ukrajinska nogometna reprezentanca Kvalifikacije za SP Šport Ukrajina le še korak od Svetovnega prvenstva

"Vladimir Putin,

danes je poskušala Ukrajina vsaj za 90 minut odmisliti tragedijo, ki je zajela državo. Tekmovati za uvrstitev na SP je že samo po sebi zelo težka naloga, ko pa je na kocki toliko življenj, postane skorajda nemogoča. Današnjo tekmo želim izkoristiti, da nate naslovim prošnjo: ustavi invazijo. Nobenega opravičila ni za nadaljevanje tega nasilja.

Konflikt je hudoben, neupravičen in ne prinaša ničesar drugega kot bolečino, strah, grozo in tesnobo. Ni razloga, da bi to še trajalo. Ko sva se v preteklosti srečala in si izmenjala nasmeh ob dolgem stisku rok, si nikoli nisem predstavljal, da bova nekoč tako razdvojena, kot sva danes. Vojne ne počnejo drugega kot razdvajajo narode. Nobena ideologija ne upravičuje uporabe raketnih projektilov za pokopavanje otroških sanj, uničevanje družin in pobijanje nedolžnih ljudi."

"Preživel sem osem desetletij, v katerih sem bil priča vojnam in sovražnemu govoru ter propagandi grozot v imenu nacionalne varnosti s strani strahopetnih voditeljev. To moramo ustaviti in preiti na višjo raven. Že dolgo nazaj sem si obljubil, da bom vedno povzdignil glas za mir. Moč za zaustavitev konflikta je v tvojih rokah. Rokah, s katerimi sem se rokoval ob najinem zadnjem snidenju v Moskvi leta 2017.

Pele."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Komentarjev 6
  • poku 12:45 07.junij 2022.

    Pozdravljeni, sem finančna oseba, ki nudi pomoč pri izposoji denarja med posamezniki kratkoročno in dolgoročno v razponu od 5.000 do 1.500.000 evrov v 72 urah po 3% letno obrestno mero. Kontaktiraj nas: pecniksuzana0@gmail.com

  • janči 19:09 05.junij 2022.

    Ste pa res smešni, da nekateri komentatorji ne vidite realnosti. Putin bi res lahko končal to vojno, vendar je ne bo, dokler ne bo pometel z neonacistično golaznijo v Ukrajini in ima popolnoma prav.

  • marko345 17:11 05.junij 2022.

    Samo še bedaki na forumu žurnal navijajo za putina, to niso Slovenci ampak prišleki z balkana, z meglo in žlehtnobo v glavi. Ma kdo normalen pa lahko odobrava pobijanje ozrok, žensk, starcev. To je lahko samo nečlovek Da bi vsi ...prikaži veči ti zgnili v lastnem smradu.

Sorodne novice