Šport > Nogomet
9288 ogledov

Odpuščeni trener Barçe šokiral s to potezo

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde je po prekinitvi sodelovanja z Barcelono povlekel nepričakovano potezo.

Čeprav se Barcelona nahaja na vrhu španskega prvenstva, se je moral Ernesto Valverde po neprepričljivih predstavah v zadnjem času posloviti od klopi katalonskega velikana. A če to niti ni bilo nepričakovano, pa je 55-letni strateg presenetil s prvo potezo po ponedeljkovem odhodu iz kluba.

Valverde se je namreč prostovoljno odrekel precejšnji vsoti, ki bi mu pogodbi morala na račun prihajati še naslednjih 18 mesecev. Le redki trenerji v preteklosti so storili enako. Valverdeju, ki je v igralski karieri dres Barce nosil v letih 1988-1990, bi pogodba sicer potekla po koncu sezone 2020/21. Postal je prvi trener v 17 letih, ki so ga pri Barceloni odpustili. Nazadnje se je to pripetilo Nizozemcu Louisu van Gaalu.

"Dragi navijači Barce, moj čas na trenerskem položaju se je iztekel. Zadnji dve leti in pol sta bili intenzivni od začetka do konca. V tem času sem izkusil nekaj veselih trenutkov ob zmagah in osvojitvah lovorik, vendar so bila prisotna tudi težka obdobja. Vseeno bi rad poudaril, da najbolj cenim izkušnje, ki sem jih dobil s strani navijačev in njihovi privrženosti v času vodenja ekipe," se je od privržencev Barcelone poslovil Valverde. 

Ta je bil na začetku lanskega leta, ko je podaljšal pogodbo s katalonskim velikanom, postal drugi najboljše plačani trener v Evropi, na leto je zaslužil 24 milijonov evrov. Njegova mesečna plača je tako znašala dva milijona. Več od njega je zaslužil le trener madridskega Atletica Diego Simeone. Valverde, ki ima na bančnem računu očitno kar lepo vsoto, se je tako odpovedal 36 milijonom evrov.

Komentarjev 1
  • McClain 11:02 17.januar 2020.

    Pač človek, za razliko od prtisnjenega Mourinha, recimo.

Sorodne novice