Šport > Nogomet
29 ogledov

Olić v prečko dvakrat v 0,35 sekunde

Ivica Olić Mats Hummels Borussia Dortmund Wolfsburg Reuters
Veliko pozornosti je požela zgrešena priložnost Ivice Olića, ki bi Wolfsburg lahko povedel v vodstvo z dvema goloma razlike na gostovanju pri dortmundski Borussii.

Nogometaši Wolfsburga so konec tedna gostovali pri dortmundski Borussii in klonili z 2:1. Domačini so tako dosegli pomembno zmago v boju za Ligo prvakov, eden izmed tragičnih junakov obračuna pa je bil hrvaški napadalec Ivica Olić.

Nekdanji član Zagreba, Dinama in Bayerna je v 34. minuti sicer dosegel vodilni gol za "volkove", zabil je že 11. v sezoni. Hrvat bi šest minut kasneje lahko podvojil prednost gostov, a je po nizkem predložku z desne strani v padcu kar dvakrat (!) zadel prečko. Časovni razmik med prvim in drugim trenutkom, ko je okroglo usnje zadelo okvir vrat, je bil le 35 stotink sekunde. Dogodek si lahko ogledate na zgornjem posnetku.

Lew in Reus za preobrat

Kazen je prišla v obliki izenačenja v 51. minuti, ko je zabil Robert Lewandowski po podaji Marca Reusa iz kota. Reus je bil tudi tisti, ki je zapečatil zmago gostiteljev, potem ko je v 77. minuti izkoristil napako gostujočega vratarja.

Wolfsburg je s porazom izpadel iz prve četverice, ki ob koncu sezone pelje v Ligo prvakov. "Volkovi" imajo na šestem mestu 47 točk, eno manj od četrte Borussie Mönchengladbach in petega Bayerja iz Leverkusna. BvB se je utrdil na drugem mestu z 58 točkami, tremi več od tretjega Schalkeja. Do konca prvenstva je še pet kol, Bayern ima že zagotovljen naslov prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.