Šport > Nogomet
474 ogledov

Olimpija hodila po robu, zmaga ob izdatni pomoči sodnika

olimpija prva liga krško
Nogometaši Olimpije so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).

Olimpija, vodilna ekipa državnega prvenstva, je na težkem gostovanju v Krškem osvojila tri točke, a pri želji, da obdrži deset točk prednosti pred najbližjimi konkurenti, je hodila po robu prepada.

Varovanci Igorja Biščana niso blesteli, imeli so precej sreče in kot bodo rekli Krčani ter najbrž še kdo, ki je stiskal pesti za domače, tudi sodniško pomoč. Zadetek, edini na tekmi, je po njihovem mnenju padel iz nedovoljenega položaja, s tem pa se bodo najbrž strinjali tudi realni ljubitelji nogometa.

Ljubljančani so po pričakovanju od samega začetka prevzeli pobudo na igrišču, a so Krčani odlično stali na igrišču. V obrambi so delovali brezhibno, kar pa ne velja za branilce Olimpije, ki so si privoščili nekaj napak, a imeli srečo, da jih Krčani niso kaznovali.

V 12. minuti je nespretno posredoval Branko Ilić, ko je pred Miljanom Škrbićem žogo izbil proti vratarju Aljažu Ivačiču, ki je bil pozoren in je žogo odbil v kot. Še hujšo napako so gosti storili v izdihljaju prvega polčasa, ko je prišlo do nesporazuma med vratarjem Ivačičem in Filipom Uremovićem, zanašala sta se drug na drugega, ob njunem čakanju je do žoge prišel Škrbić, jo poskušal prek vratarja poslati v mrežo, vendar je zletela mimo gola.

Varovanci so si poleg strela Danijela Miškića od daleč, po katerem je žoga preletela prečko, v prvih 45 minutah priigrali le eno priložnost. V 35. minuti je Rok Kronaveter z leve strani kazenskega prostora zavrnil žogo v sredino, Issah Abass je brez zadržka streljal, a pred vrati zadel le soigralca Daria Čanađijo.

Prav omenjena ljubljanska igralca sta bila režiserja vodstva Olimpije v 48. minuti. Abass je v zelo sumljivem položaju malo na gostujoči polovici dobil žogo v prazen prostor, stekel proti vratarju Žigi Frelihu, ta je njegov strel odbil, na odbito žogo je pritekel Čanađija in jo potisnil v mrežo.

V nadaljevanju so se gostitelji odprli, a niso bili posebej nevarni za gol, na drugi strani so gosti imeli nekaj priložnosti za povišanje vodstva, najlepšo Stefan Savić, toda niso jih izkoristili. Kljub temu pa so bili po tekmi zadovoljni, da so še tretjič v sezoni strli odpor Krškega.

Domžalčani poravnani z Mariborom

Pred dvobojem so bili Domžalčani tretji na lestvici, za prepričljivo vodilno Olimpijo in le tri točke za Mariborom. Branilce naslova bi lahko po točkah ujeli, če bi premagali kranjsko vrsto, ki je imela na predzadnjem mestu šest točk zaostanka za osmim Aluminijem.

V prvem polčasu je bil zato Triglav v ugodnem položaju, kljub prevladi Domžalčanov na igrišču sta namreč ekipi odšli v slačilnici brez doseženega zadetka. Domači pa so stvari postavili na svoje mesto v drugem delu tekme.

Lovro Bizjak je zadel šele v 59. minuti po lepi akciji domačih na levi strani polovice Triglava. Amadej Vetrih je najprej podal do Daria Melnjaka, ta pa je z močno podajo po tleh našel Bizjaka na sredini in napadalcu Domžal je z dveh metrov uspelo poslati žogo v mrežo za že deseti gol v tej sezoni.

Vetrih 14 minut pozneje prišel do žoge na desni strani kazenskega prostora in nato streljal, žoga je zadela enega izmed branilcev Triglava in v loku preletela vratarja Arka ter končala v mreži. Na 3:0 je v 80. minuti povišal Senijad Ibričić z enajstih metrov, ko je pred tem David Zec v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Vetriha.

Pred tem je gostom uspelo ustaviti poskuse Domžal ali pa so blokirali strele, z obrambami pa se je izkazal tudi Jalen Arko. Gostje pa so imeli lepo priložnost že v osmi minuti, ko je Melnjak slabo izbil žogo, s 25 metrov je David Tijanić meril pod prečko, izkazal pa se je čuvaj mreže domačih Ajdin Mulalić in žogo odbil v kot.

Domžalčani, ki imajo po enajsti zmagi v nizu, kar je rekord rumenih, zdaj na lestvici tako kot Maribor 52 točk, bodo v derbiju naslednjega kroga igrali v gosteh proti Olimpiji. Predzadnji Triglav bo naslednji dan v 27. krogu gostil Rudar.

Prva Liga TS, 29. krog:

Krško - Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
Domžale - Triglav 3:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Olimpija 26 19 5 2 48:11 62
2. Maribor 25 15 7 3 42:20 52
3. Domžale 25 16 4 5 57:20 52
4. Rudar Velenje 25 12 4 9 36:31 40
5. Celje 25 10 6 9 42:35 36
6. Gorica 25 9 4 12 26:34 31
7. Krško 24 7 5 12 30:41 26
8. Aluminij 25 5 6 14 28:47 21
9. Triglav Kranj 25 3 6 16 20:49 15
10. Ankaran Hrvatini 25 2 7 16 20:61 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice