Šport > Nogomet
198 ogledov

Ravbarji ujeli Maribor

Agim Ibraimi Domžale NK Domžale/Facebook
V zaostali tekmi 19. kola elitne slovenske nogometne lige sta se v Velenju pomerili ekipi domačega Rudarja in Domžal.

Nogometaši Domžal nadaljujejo dobre predstave. V Velenju so po novi prepričljivi igri prišli do desete zaporedne zmage (1:4), s katero so se točkovno izenačili z doslej drugouvrščenim Mariborom, za vodilno Olimpijo pa ob tekmi manj zaostajajo za deset točk. Rudar po devetem porazu ostaja četrti s točko prednosti pred Celjani in 12 zaostanka za Domžalami in Mariborom.

Izbranci Simona Rožmana so prevladovali v prvem polčasu. Domači so resneje zagrozili le enkrat, in sicer v 35. minuti, ko je Leon Črnčič močno sprožil s 25 metrov, Ajdin Mulalić pa se je izkazal. Na drugi strani so gosti bistveno večkrat ogrozili tekmečeva vrata. V tretji in 19. minuti pa so tudi zadeli. Prvi se je med strelce vpisal Agim Ibraimi, ki je izvrstno izvedel prosti strel z več kot 25 metrov.

V 19. minuti pa je Lovro Bizjak iz bližine pospravil žogo v mrežo po podaji Matije Široka. Za Bizjaka je bil to deveti zadetek v sezoni.  Sicer pa so bili gostujoči nogometaši nevarni še v drugi minuti prek Bizjaka (nenatančen je bil z roba kazenskega prostora), v peti minuti prek Ibraimija (zgrešil s 14 metrov) in v 15. prek Zenija Husmanija (izkazal se je Marko Pridigar). Prav tako bi kaj lahko še povečali vodstvo tudi ob koncu polčasa, najprej je v 44. minuti Bizjak izgubil dvoboj ena na ena s Pridigarjem, v 45. minuti pa je slednji najprej preprečil veselje Andražu Kirmu, nato pa je Ibraimi zadel še vratnico s 15 metrov.

Rudar bo v 26. kolu v soboto gostil Aluminij, Domžale pa bodo v nedeljo gostile Triglav.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Domžalčani zadeli za 3:0, po podaji Senijada Ibričića (njegova peta v sezoni) z desne strani je z osmih metrov zadel Amedej Vetrih. Sledilo je vendarle nekaj več konkretnih velenjskih napadov, nekajkrat se je moral izkazati tudi Mulalić, v 60. minuti pa so se domači razveselili tudi zadetka. Le nekaj sekund po vstopu v igro se je med strelce vpisal Djair Parfitt-Williams, ki je streljal z dobrih desetih metrov. V 74. minuti pa so Domžalčani spet pobegnili za tri zadetke, saj je v kazenski prostor prodrl Ibraimi, obšel vratarja in žogo poslal v mrežo za svoj drugi zadetek na tekmi in tretji v sezoni.

Gosti so imeli novo priložnost v 83. minuti, ko je Vetrih je na levi strani našel Ibraimija, ta je v kazenskem prostoru prišel do strela, a je bil Pridigar na mestu, tako kot po dvoboju z Adamom Gnezdo Čerinom v 88. minuti.

Tonči Mujan SNL Šport Triglav v vse večjih težavah, Krško blizu Gorice

Prva liga TS, zaostala tekma 19. kola:

Rudar Velenje - Domžale 1:4 (0:2)
Parfitt-Williams 60.; Ibraimi 3., 74., Bizjak 19., Vetrih 47.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 59 točk (+1)
2. Domžale 49
3. Maribor 49
4. Rudar Velenje 37
5. Celje 36
6. Gorica 28
7. Krško 26 (-1)
8. Aluminij Kidričevo 21
9. Triglav Kranj 15
10. Ankaran-Hrvatini 13

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice