Šport > Nogomet
206 ogledov

Olimpija skočila na drugo mesto

Mustafa Nukić Profimedia
Nogometaši Olimpije so v tekmi 9. kroga Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).

Ljubljanski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu izgubili z Muro, so imeli pred dvobojem s Celjani na lestvici tretje izhodišče in status rahlega favorita. Celjani se po slabšem začetku sezone sicer vzpenjajo, nazadnje so ugnali Domžale.

Ljubljančani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec, premoč pa so kronali z zadetkom. Zanj so poskrbeli že v eni prvih nevarnih akcij. Celjani so napad v deveti minuti ustavili s prekrškom, prosti strel s kakšnih 20 metrov pa je izvedel Almedin Ziljkić. Žoga je na poti do gola zadela celjski živi zid in spremenila smer ter končala v mreži.

Celjski vratar Florijan Raduha je imel tudi pozneje še nekaj dela. Mustafa Nukić je tako v 22. minuti prodrl po letvi strani in podal v sredino, vratar je žogo odbil do Ziljkića, ki pa je meril čez gol. Še lepšo priložnost je imel po natančni dolgi podaji Aldair v 32. minuti, toda po močnem strelu z leve strani je Raduha žogo odbil. Svit Sešlar je pet minut zatem meril mimo vratnice.

Celjani so se prebudili šele ob koncu prvega dela. Strel Matica Vrbanca ni bil dovolj natančen, v 35. je Ivan Božić meril čez gol, ob koncu polčasa pa sta imela v 44. in 45. minuti lepi priložnosti še David Zec in Žan Medved, a je prvi meril mimo gola, pri drugem pa je dobro posredoval Nejc Vidmar.

Takoj na začetku drugega polčasa je Olimpija ostala le z desetimi igralci, saj je Michael Pavlović dobil drugi rumeni karton. A številčne premoči Celjani niso znali izkoristiti, čeprav so imeli terensko premoč. Tomislav Tomić je v 64. minuti celo zapravil izjemno priložnost za povišanje vodstva, ko je z enega metra nastreljal vratarja, a so sodniki akcijo prekinili zaradi prepovedanega položaja.

So pa Celjani nato v 72. minuti imeli dotlej najlepšo priložnost za izenačenje. Po kotu so domači igralci pozabili na Tjaša Begića, ki je ostal sam na drugi vratnici, toda njegov strel s petih metrov je Vidmar ustavil.

Celjani so bili tako kot v prvem delu spet boj aktivni ob koncu polčasa, toda ob dveh nevarnih podajah v kazenski prostor Esterja Soklerja in Božića je bil zbran domači vratar. Že v sodnikovem dodatku pa je imel priložnost za Olimpijo še Aldair, a je bil na mestu tudi Raduha.

Domžale dobile občinski derbi

Deveti krog je prinesel občinski derbi, prvega po aprilu 2017, pomerili sta se pred tem krogom ekipi z dna prvenstva. Domžalčani so gostili srečanje po porazu s Celjem v prejšnjem krogu in so bili v vlogi favorita. Radomljani so na uvodnih osmih tekmah zbrali le pet točk in pri teh tudi ostali, dvakrat več jih imajo sedaj Domžalčani, ki so slavili z 2:0.

Gaber Dobrovoljc je že v osmi minuti rumene popeljal v vodstvo. S prostega strela z levi strani je neposredno na gol streljal kapetan Senijad Ibričić, vratar Darko Marjanović je natančno merjeno žogo vendarle odbil. Iz desnega kota je Arnel Jakupović nato pred vrati našel Dobrovoljca, ki je neoviran žogo z glavo poslal v mrežo.

Tudi v nadaljevanju so bili več pri žogi rumeni, nizali napade, a je vMarjanović ostal nepremagan, kot na drugi strani tudi domači čuvaj mreže Ajdin Mulalić. Temu ni bilo treba posredovati po akciji, ki jo je v 35. minuti začel Sandi Nuhanović. Prodrl je po desni strani in poslal žogo pred vrata, kjer je na drugi vratnici z glavo ni najbolje zadel Ivan Šarič. V 43. minuti je strel Nuhanovića blokiral Tilen Klemenčič, žogo pa je za las odletela mimo leve vratnice.

V začetku drugega polčasa so gledalci v dveh minutah videli dve lepi akciji. Jakupović je v 48. minuti z okrog 20 metrov streljal blizu desne vratnice, nato pa je po hitrem protinapadu Marko Božič prišel pred vratarja Mulalića, ki je bil dvoboju uspešnejši in je žogo odbil.

Na 2:0 je Dejan Georgijević povišal v 60. minuti. Pred tem je Janez Pišek je podal do Alena Jurilja, ta je pripravil strel za Georgijevića, ki je z okrog 25 metrov močno sprožil v spodnji levi kot vrat Marjanovića, ki ni imel nobenih možnosti za uspešno posredovanje. A se je vratar gostov izkazal 12 minut pozneje, ko se je pred njim sam znašel rezervist Slobodan Vuk, a s preigravanjem ni bil uspešen.

Prva iga Telemach, 9. kolo:

Domžale : Kalcer Radomlje  2:0 (1:0)
Dobrovoljc 8., Georgijević 60.

Olimpija : Celje  1:0 (1:0)
Ziljkić 9.

Nedelja:
Tabor Sežana - Aluminij
Koper - Bravo
Mura - Maribor
 

Lestvica:
 1. Koper                7   6   1   0  16:5  19
 2. Olimpija Ljubljana   9   5   1   3  13:10 16
 3. Bravo                8   3   4   1   8:5  13
 4. Maribor              8   4   1   3  12:13 13
 5. Mura                 8   3   2   3  11:14 11
 6. CB24 Tabor Sežana    8   3   1   4   8:7  10
 7. Celje                9   3   1   5  10:11 10
 8. Domžale              8   3   1   4  10:12 10
 9. Aluminij             8   1   4   3   5:7   7
10. Kalcer Radomlje      9   1   2   6   7:16  5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice