Šport > Nogomet
6 ogledov

Olimpiji poraz namesto prvega mesta

Olimpija Rudar Stožice vršič andjelković bešić Benjamin Kovač
Olimpija je imela v 12. kolu Prve lige v načrtu, da se z neodločenim izidom ali zmago proti HiT Gorici v gosteh zavihti pred Maribor na prvo mesto na lestvici, a Ljubljančani se iz slovenskega Las Vegasa vračajo s porazom (1:2). Brez zmagovalca na prekmurskem derbiju med Nafto in Muro 05 (2:2).

HiT Gorica je v 12. kolu Prve lige na domačem igrišču ugnala ljubljansko Olimpijo, ki bi se z vsega točko lahko povzpela povsem na vrh prvenstvene lestvice. Toda izbrancem Dušana Kosića kljub večji posesti žoge ni uspelo realizirati priložnosti, tako da so na vrhu še vedno Mariborčani, ki imajo ob tem še tekmo v dobrem. Ljubljančani so imeli od prve minute pobudo, medtem ko so domači pretili iz prekinitev in protinapadov. Domači so povedli v 36. minuti. Po kotu Gorana Galešića je bil v skoku pred gostujočimi vrati najvišji Miha Gregorič. Kmalu po začetku drugega polčasa je domača ekipa povišala prednost. Po napaki domačih igralcev je do žoge prišel Goran Galešić, se sprehodil do gostujočih vrat in ukanil Elvisa Džafića. Olimpija je pretila tudi v nadaljevanju, a več od zadetka Stefana Smiljanića niso uspeli iztržiti in tri točke so ostale doma.


Na prekmurskem derbiju brez zmagovalca

Pred rekordnim številom gledalcev lendavskega stadiona je imela Nafta na prekmurskem derbiju proti Muri začetno pobudo in je s svojo igro nadzorovala položaj. V večjem delu prvega polčasa pa nismo videli omembe vrednih priložnost. Dogajanje se je razživelo šele ob koncu prvega polčasa. Gabriel Da Silva se je prebil po desni strani in močno podal v sredino, kjer je bil vratar Aleš Luk prekratek in David Tomažič-Šeruga je bil na pravem mestu ter zabil žogo v gol s petih metrov. Veselje naftašev je bilo kratko, saj so Sobočani minuto pred koncem prvega dela izenačili. Horvat je izvedel prosti strel s 25 metrov, žoga je nekoga oplazila v živem zidu in presenetila Naftinega vratarja. Prvo priložnost v drugem polčasu so imeli drugi, a niti Mate Eterović niti Damjan Bohar nista uspela zadeti mreže. Kazen je sledila v 51. minuti, ko je po Vaševi podaji z leve strani Aleksander Jerebic z glavo zadel levi kot domačih vrat. Nadaljevanje srečanja je bilo zelo razburljivo s priložnostmi na obeh straneh. Mura pa je 12 minut pred koncem še drugič izenačila, potem ko je Nusmir Fajić po napaki domače obrambe sam prišel pred Aleša Ajleca in zadel za 2:2 ter delitev točk.

Celje po šestih letih zavzelo Bonifiko

Koprčanom tudi v novem poskusu ni uspelo doseči domače zmage, čeprav so začeli dobro in v uvodnih minutah imeli pobudo. Gosti, ki so se večinoma branili, so ob prvem resnem prehodu preko polovice tudi povedli. Globinsko podajo z leve strani je z lepim lobom z glavo v zadetek spremenil najboljši igralec gostov Roman Bezjak. Domači so bili boljši tudi v nadaljevanju srečanja, premoč pa so potrdili v 24. minuti, ko je z natančnim strelom z desetih metrov Adnan Aganović izenačil na 1:1. Domači so imeli premoč tudi v drugem polčasu, vendar niso izkoristili svojih priložnosti. So pa zato zadeli gostje. V 77. minuti je Bezjak lepo zaposlil Denisa Popovića, ki je s pravim evrogolom z 18 metrov premagal Igorja Nenezića. Kanarčki bi v zaključku lahko prišli do izenačenja, toda tokrat resnično niso bili pri strelu. Že močno v sodnikovem podaljšku je po predložku Davorja Bagariča nekdo v celjski obrambi igral z roko, a glavni sodnik kljub burnim protestom enajstmetrovke za domače ni dosodil in ostalo je pri zmagi gostov.

Zelo oslabljeni Domžalčani so po treh zaporednih porazih le prišli do zmage. Ob Kamniški Bistrici so z 2:0 ugnali Triglav, ki ni zadel že štiri tekme zapored.

Prva liga, 12. kolo:

Luka Koper : CM Celje 1:2 (1:1)
Aganović (25); Bezjak (11), Popović (78)
RK: Kajtazi (87, Koper); Bakarić (86, Celje)

Domžale : Triglav 2:0 (1:0)
Osmanaj (42), Diallo (52)
RK: Stjepanović (58/Triglav)

Nafta Lendava : Mura 05 2:2 (1:1)
Tomažič-Šeruga (40), Jerebic (52); Horvat (44), Fajić (78)

Hit Gorica : Olimpija 2:1 (1:0)
Gregorić (36), Galešić (46); Smiljanić (87)

Rudar Velenje – Maribor preloženo

Komentarjev 2
  • jokipoki 07:20 29.september 2011.

    Nisem zasledil kako je igrala Olimpija .Upam ,da bo letos PRVAK kajti v nasprotnem primeri se bo zgodil mediski mrk v Sloveniji kajti vsi mediji poročajo samo Olimpija lovi prvo mesto ,Olimpija danes na prvo mesto kot ,da ni druge ...prikaži več ekipe v Sloveniji .Ker imam nekaj znancev v SLO ligi jih bom zaprosil ,da nebi igrali več tekem da lahko Olimpija postane prvak.

  • zic 20:07 28.september 2011.

    vsakmu eno u rit, pa čim dlje od stadiona in da vrnejo kopačke, smrkovci eni, brez odgovornosti!!!