Šport > Nogomet
1095 ogledov

Mura odnesla Olimpijo, na vrhu sila tesno

Mura Olimpija Sobotainfo.com
V središču pozornosti nedeljskega sporeda elitne slovenske nogometne lige je bil dvoboj v Murski Soboti. Aluminij vztraja pod vrhom, Velenjčani še naprej brez zmage.

Mura je v domači Fazaneriji po odličnem drugem polčasu premagala Olimpijo (3:1) in se Ljubljančanom na vrhu lestvice približala na dve točki zaostanka. Sobočani so "zmaje" porazili prvič po sedmih letih.

Čeprav so bili črno-beli v uvodu tekme v povsem podrejenem položaju, pa so predvsem v drugem polčasu pokazali svoj pravi obraz in zasluženo prišli do velike zmage ter ostali neporaženi že na osmi tekmi zapovrstjo. Točkovno so se izenačili z drugouvrščenim Mariborom.

André Andre Gomes Foto/Video Šport Prekršek tako hud, da je po ogledu posledic storilec jokal kot otrok

Mura Olimpija Fazanerija | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi polčas v Murski Soboti so bolje začeli Ljubljančani, ki so kljub vnovični odsotnosti kaznovanega trenerja Safeta Hadžića imeli pobudo in tudi nekaj priložnosti, med temi gre izpostaviti 10. minuto, ko je najboljši strelec lige Ante Vukušić s slabih desetih metrov zadel vratnico.

V 14. minuti je Luka Menalo z glavo meril čez gol, pozneje pa je tudi Mura, ki je imela tako kot gosti kar nekaj pripomb na sojenje Damirja Skomine, začela vzpostavljati ravnotežje. Najbližje zadetku pa je bila v 34. minuti, ko je Nino Kouter z več kot 20 metrov zatresel vratnico ljubljanskega gola.

Drugi polčas je bolje odprla Mura, njeni navijači so v južnoameriškem ali silvestrskem slogu poskrbeli tudi za pravi, več kot petminutni ognjemet, kar je poneslo tako navijače kot domačo ekipo. Ta je namreč povedla v 65. minuti, ko je Luka Šušnjara z leve strani podal pred vrata, Amadej Maroša pa je s prefinjenim strelom z glavo matiral Nejca Vidmarja.

Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani po kotu iz bližine z glavo streljal Miral Samardžić, odlično pa je posredoval Matko Obradović. V 70. minuti pa nov šok za Olimpijo, po podaji z desne strani v kazenski prostor je Vidmar poletel v prazno, žoga pa je nato zadela Samardžića in končala v mreži.

Piko na i domači zmagi je v 79. minuti postavil Matic Maruško, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani. V 84. minuti je vrata Olimpije ogrozil še Luka Bobičanec, a zadel le zunanji del mreže z leve strani. Zato pa je bil natančnejši Vukušić v 89. minuti, ko je unovčil najstrožjo kazen za zmanjšanje zaostanka, za svoj 14. gol sezone in za utrditev prvega mesta med strelci.

Josip Iličić Video Šport Iličić po trenutku norosti videl rdeče

Aluminij NK Domžale | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Aluminija so premagali Domžale (4:2). Potem ko sta se tekmeca na prvi medsebojni tekmi razšla brez zmagovalca, pa so bili tokrat Kidričani boljši tekmec od Domžal, ki so med drugimi pogrešale kaznovanega Senijada Ibričića in bolnega Dejana Lazarevića. Aluminij, ki je igral brez kaznovanega Ilije Martinovića, se je tako točkovno izenačil z Mariborom in Muro, ki za dve točki zaostajata za vodilno Olimpijo. Domžale po že osmem porazu ostajajo sedme.

Prvi polčas se je končal s po enim zadetkom v vsaki mreži. Povedli so gostitelji v 20. minuti, ko je Matic Vrbanec žogo oddal naprej na desno stran do Mihaela Klepača, ta pa je nato prišel v kazenski prostor in matiral Ajdina Mulalića. Gosti so izenačili v 43. minuti, ko je glavni sodnik dosodil prekršek Alena Ploja nad Matejem Podlogarjem v kazenskem prostoru domačih, z bele pike pa je bil nato zanesljiv Arnel Jakupović.

Sicer pa je pri gostih dvakrat poskusil tudi Slobodan Vuk, nevarnejši je bil v 11. minuti, ko je bil tako kot v 27. minuti na mestu Luka Janžekovič. Domači pa so izpeljali še eno nevarno akcijo v 34. minuti, ko je v zadnjem trenutku nevarno podajo pred gol prestregel Tilen Klemenčič.

V drugem polčasu so v 60. minuti Kidričani znova povedli. Klepač je odvzel žogo nepazljivemu Nikoli Vujadinoviću, sam prišel pred Mulalića, a ob vratarjevem posredovanju zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo nato pospravil Ante Živković. Toda vsega dve minuti pozneje so Domžalčani spet izenačili, po podaji z leve strani Tončija Mujana je iz bližine zadel Vuk. Isti igralec je imel lepo priložnost tudi v 67. minuti, takrat pa se je izkazal Aluminijev vratar, tako kot po poskusu Jakupovića v močnem dežju malce pozneje.

V 71. minuti pa novo vodstvo gostiteljev, Dejan Petrovič je podal v globino do samega Klepača, ki je preigral še vratarja in zadel za 3:2. V 89. minuti je zmago domačih potrdil Vrbanec, ki je zadel iz bližine po Klepačevi podaji z desne strani.

Jasmin Handanović 1. SNL Šport Handanović reševal Maribor, Celje zmlelo nasprotnika

Tabor Sežana Rudar Velenje | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in velenjskega Rudarja so se razšli z neodločenim izidom (1:1). Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko.

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki niti s prav veliko nevarnimi akcijami. Pri tem so bili sicer dejavnejši gostitelji, ki so najlepšo priložnost polčasa zapravili v 38. minuti, ko je Predrag Sikimić streljal iz prve s približno desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal z obrambo.

Sicer pa je Sikimić precej manj nevarno z glavo meril že v 18. minuti, podobno nenevarna pa sta bila tudi Rodrigue Bongongui in Dominik Mihaljević. Pri Rudarju velja omeniti zgolj strel Dominika Radića iz 45. minute, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Po nerazburljivem uvodu drugega dela pa so Velenjčani povedli s svojim prvim strelom v okvir vrat. V 65. minuti je Ivor Horvat žogo izbil le do Radića, ki je nato zadel s 13 metrov.

Le malo po zadetku pa so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića, ki je grobo zrušil Bongonguija. V 83. minuti so imeli Kraševci na voljo prosti strel z manj kot 20 metrov, Sikimić pa je žogo poslal malo čez gol. Še bližje golu je bil Marko Ristić v 88. minuti, ko je z leve strani z močnim strelom zadel vratnico.

Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko po strelu Dina Stančiča, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić, za katerega je bil to enajsti gol sezone. Slednji je poskusil tudi v četrti minuti dodatka s strelom malce z desne, izkazal pa se je velenjski vratar.

Rudar Velenje je 16 tekem brez zmage. V tem pogledu so rekorderji v prvi ligi Jadran Dekani iz leta 1995 (30 tekem), Potrošnik Beltinci iz leta 2000 (20) ter Kalcer Radomlje iz leta 2017 (18).

Prva liga TS, 16. kolo:

Mura - Olimpija 3:1 (0:0)
Maroša 65., Samardžić 70./ag, Maruško 79.; Vukušić 89./11m

Aluminij - Domžale 4:2 (1:1)
Klepač 20., 71., Živković 59., Ploj 88.; Jakupović 43./11m, Vuk 62.

Tabor Sežana - Rudar Velenje 1:1 (0:0)
Sikimić 92./11m; Radić 65.
RK: Ćosić (Rudar) 68.

Bravo - Maribor 0:1 (0:1)
Kronaveter 24.

Celje - Triglav 4:0 (2:0)
Božić 17., Vidmajer 39., 64., Vizinger 89.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 33
2. Maribor 31
3. Aluminij Kidričevo 31
4. Mura 31
5. Celje 27
6. Tabor Sežana 17
7. Domžale 16
8. Triglav Kranj 14
9. Bravo Ljubljana 13
10. Rudar Velenje 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.