Šport > Nogomet
45 ogledov

Osemletnik zaigral pred 50 tisoč navijači

Ajax NEC Breda Jay-Jay Willems Youtube
Amsterdamski Ajax ima fundacijo, ki že vrsto let pomaga izpolnjevati sanje bolnim otrokom. Novo lepo gesto je najbolj trofejni nizozemski klub naredil prejšnji konec tedna pred tekmo z moštvom NAC Breda, ki so jo fantje iz prestolnice sicer gladko dobili (4:0).

Mali Jay-Jay Willems, ki šteje šele osem let, je velik navijač Ajaxa. Fantič že vrsto let boleha za sindromom razdraženega črevesja, ki ga zelo ovira v vsakdanjem življenju, trebušne bolečine ga spremljajo skoraj vsak dan. 

Jay-Jay je pred dobrim tednom dni doživel lepo presenečenje. Ajax ga je namreč povabil na ogled stadiona Amsterdam ArenA, nato pa je svetlolasi deček opravil tudi trening s prvo ekipo.

Dali so mu devetico

To še ni bilo vse, najlepše je šele sledilo. Skupaj s trenerjem in klubsko legendo Frankom de Boerjem je opravil tudi novinarsko konferenco. "Želim vam predstaviti našega novega igralca. Jay-Jay igra na levem krilu in nam je padel v oko med treningom. Mislimo, da bo s svojimi kvalitetami nekega dne lahko igral za člansko ekipo," je dejal De Boer.

Deček je dobil dres s številko devet, pred tekmo se je ogrel skupaj z ekipo, predstavili pa so ga tudi na velikem semaforju, kot pravega nogometaša. Na igrišče je odšel skupaj s prvo enajsterico, nato pa še izvedel simboličen začetni udarec. In vse to pred 50.000 navijači Ajaxa! Vsekakor dan, ki ga mali Jay-Jay ne bo nikoli pozabil. Dogodivščino malčka si lahko v skrajšani verziji ogledate v zgornjem videu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.