Šport > Nogomet
15 ogledov

Oslabljeni zmaji z zmago sklenili jesen

(Olimpija - Domžale) pokal Saša Despot
Zadnje dejanje slovenske prvoligaške jeseni je prineslo zmago Olimpije in prvi letošnji domači poraz Kopra. To je obenem pomenil konec sanj o naslovu jesenskega prvaka za domače igralce.

Ljubljančani so sicer na Bonifiko prišli oslabljeni, saj zaradi štirih rumenih kartonov nista smela nastopiti Gabriel Eteme in Nik Omladič, na seznamu poškodovanih pa so Rok Baskera, Tadej Apatič, Matic Fink, Andraž Šporar in Enis Djurković.

Gledalci v prvem polčasu niso kdove kako uživali v lepem nogometu. Obe ekipi sta bolj pazili na lasten gol, kot da bi aktivno igrali in poskušali doseči zadetek. Prvi so streljali v 6. minuti Ljubljančani, ko je po strelu Dejana Djermanovića koprski vratar Igor Nenezič slabo posredoval, a je koprska obramba žogo še pravočasno odbila izpred praznih vrat. Dve minuti kasneje je dobro streljal Perica Ivetić z roba kazenskega prostora, žoga pa je za kakšnega pol metra preletela vratnico gola Olimpije. V 34. minuti je Goran Galešić lepo podal v kazenski prostor, Dražen Pilčič je za las streljal z glavo mimo vrat. Galešić je znova poizkušal v 36. minuti s prostega strela, a je bil za kakšen meter nenatančen.

Anđelković odločil v sodnikovem podaljšku

V drugem polčasu sta ekipi igrali predvsem na sredini igrišča. Zdelo se je, da sta obe moštvi veliko stavili predvsem na prekinitve. Kljub temu večjih priložnosti do 83. minute ni bilo. V navedeni minuti je koprski rezervist Matej Palčič pritekel v kazenski prostor, osamljen streljal z glavo s kakih sedmih metrov, a naravnost v roke gostujočega vratarja Aleksandra Šelige. Ko so gledalci že mislili, da se bo tekma končala brez zadetkov, so gostje v izdihljajih sodniškega dodatka zadeli. Z leve strani je rezervist Blaž Božič poslal nevaren predložek pred domača vrata, kjer se je najbolje znašel Olimpijin branilec Milan Anđelković, ki je z glavo dosegel zmagoviti gol za zeleno-bele.

Koprčani bodo v 21., prvem spomladanskem krogu gostovali v Mariboru, Ljubljančani pa bodo gostili Krko.

Prva liga TS, 20. krog:

Luka Koper : Olimpija 0:1 (0:0)
Anđelković (93)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.