Šport > Nogomet
37 ogledov

Owen priznal zavajanje sodnikov

michael owen EPA
Angleški nogometaš Michael Owen, sicer član Stoke Cityja, je priznal, da je večkrat padel v kazenskem prostoru in s tem pokušal iztržiti strel z bele točke. A nekdanji zvezdnik Liverpoola dodaja, da nikoli ni padel kar tako, ampak vedno ob stiku z drugim nogometašem.

Michael Owen je spregovoril na temo simuliranja v nogometni igri, ki v zadnjem času buri duhove v angleški premier ligi. Nekateri so prepričani, da tujci v Angliji padajo preveč pogosto, spet drugi pa trdijo, da so nekateri igralci postali tarča nepoštenega sojenja. Po zadnji potezi Luisa Suareza in Garetha Balea, ki sta še enkrat pokazala svoje igralske sposobnosti, se je oglasil Owen. ''Dandanes se vse dogaja tako hitro, da je nemogoče presoditi, če je prišlo do kontakta. Rekel bi, da bi lahko 75 odstotkov igralcev ostalo na nogah, vendar če pride do stika, je postalo sprejemljivo, da padeš po tleh. Tudi sam nisem nedolžen. Leta 1998 smo na svetovnem prvenstvu igrali proti Argentini in sem padel v kazenskem prostoru. Ali bi lahko ostal na nogah? Ja, verjetno,'' je bil iskren Owen. Nato se je obrnil proti sodniku Pierluigiju Collini, ki je na tiskovni konferenci sedel poleg njega, in rekel: ''Štiri leta pozneje si mi ponovno dosodil enajstmetrovko proti Argentini. Spet bi lahko ostal na nogah, vendar me je branilec ujel in padel sem po tleh.''

pierluigi collina | Avtor: EPA EPA
Owen je še dodal, da je sodnike zelo težko prelisičiti, zato moraš vedno paziti, da pride do stika, četudi je ta zelo blag. ''O tem zelo težko govorijo tisti, ki niso nikoli igrali nogometa. Veliko spretnosti je potrebne, da prelisičiš nasprotnika. Nihče noče pasti v prazno, a želja vsakega napadalca je, da bi priigral enajstmetrovko. To je veščina, ki se jo poslužujemo že leta in leta in mislim, da ne bo nikoli izginila. Sam nasprotujem padanju in nikoli nisem padel, če ni bilo stika,'' je zatrdil nogometaš Stoke Cityja.

Owen je v 89 nastopih za angleško izbrano vrsto zbral 40 golov, kar ga uvršča na četrto mesto večne lestvice strelcev. V prvi polovici svoje kariere je žel uspeh za uspehom, v zadnjih letih pa je imel veliko težav s poškodbami. Kljub temu Owen še vedno upa, da bo nekoč ponovno zaigral za državno reprezentanco. ''Ne samo, da nekateri mislijo, da sem se upokojil od Anglije, ampak celo verjamejo, da sem se upokojil od nogometa. Nikoli ne bi napovedal slovesa mednarodnemu nogometu. Dobro moram igrati za svoj klub, potem pa bom morda imel možnost, da se vrnem,'' je zaključil Owen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.