Šport > Nogomet
2222 ogledov

Paparaci razkrili novega trenerja Barcelone

koeman_valencia_getty_main Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone bi lahko zelo kmalu dobili novega trenerja, saj so paparaci uspeli ujeti legendarnega Nizozemca, kako je pristal v Barceloni.

Quique Setién bo kmalu postal bivši trener Barcelone. Pojavila so se že številna poročila, da naj bi bil strateg Blaugrane že odstavljen, toda uradnega potrdila s strani kluba zaenkrat še ni bilo. A kljub temu je celotnemu svetu jasno, da Setién preprosto ne more preživeti sezone brez osvojene lovorike, ki se je zaključila s pravo blamažo proti Bayernu. Setién je tako praktično že bivši...

Quique Setien | Avtor: Epa Epa

Edino, kar ga je za vsaj nekaj dni po debaklu z nemškim velikanom zadržalo na klopi, je dejstvo, da očitno želi vodstvo Barcelone najprej najti primerno zamenjavo, preden se poslovi od svojega aktualnega trenerja. A čakanja je očitno konec...

Po poročanju praktično vseh večjih svetovnih medijev naj bi vodenje katalonskega ponosa prevzel legendarni Nizozemec Ronald Koeman, katerega so paparaci že tudi ujeli po prihodu v Barcelono.

Toda Koeman je trenutno še vedno aktualni selektor nizozemske nogometne reprezentance in dogovor o detajlih njegove razrešitve in odpravnine je verjetno še edini razlog, zakaj imenovanje za trenerja Barcelone še ni postalo tudi uradno.

Koemana se je zaradi njegove zgodovine z Barcelono že večkrat povezovalo s klopjo Blaugrane, toda nikoli ni prišlo tudi tudi do uradnega dogovora.

Kot igralec je sicer rdeče-modri dres nosil kar šest sezon, medtem ko je v klubu tudi deloval dve leti kot pomočnik trenerja. Navijači pa se ga zagotovo najbolj spomnijo po odločilnem zadetku leta 1992, ko se je Barcelona z zmago nad Sampdorio prvič v zgodovini kluba povzpela na evropski prestol.

Kot nogometaš je z Barcelono osvojil kar štiri naslove državnega prvaka, en Kraljevi pokal, tri Španske superpokale, Evropski pokal (predhodnik Lige prvakov) ter Evropski superpokal.

Samostojno trenersko kariero je začel pri Vitesseju, nato pa je vodil same velike ekipe, kot so Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton in Everton, preden je leta 2018 zasedel selektorsko klop Tulipanov.

bolnik bolnišnica Nogometna legenda Šport Šok na Nizozemskem! Nogometni selektor zaradi težav s srcem v bolnišnici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.