Šport > Nogomet
22 ogledov

Pavlin z Mariborom želi v Ligo prvakov

Pavlin Cvijanović Maribor Luka Koper superpokal Ljudski vrt Gregor Katič
Miran Pavlin bo odslej državnim prvakom iz Maribora v pomoč pri športnem delu kluba. "Da, absolutno verjamem, da lahko pridemo v Ligo prvakov," nam je zatrdil 40-letnik. Zanimivo: točno pred 10 leti se je s slovensko reprezentanco uvrstil na svetovno prvenstvo.

"Za zdaj mi je izziv gotovo to, da smo prvaki in da naslednje leto napravimo še korak več," je le nekaj minut zatem, ko je Maribor obelodanil svoje sodelovanje z njim, za zurnal24.si povedal Miran Pavlin: "Mislim, da je Maribor pravi klub, s katerim lahko naredimo velik rezultat. To je v nogometu Liga prvakov. Da, absolutno verjamem, da lahko pridemo v Ligo prvakov."

Gorenjec, ki bo jasno sodeloval pri športnem delu vodstva kluba, svoje konkretne vloge (za zdaj) še ni želel podrobneje opisati. Z veseljem pa bo stopal po začrtani poti Maribora, kar zadeva vzgojo in prodajo igralcev. "Seveda, to je edina pot," je dejal Pavlin, ki si je zjutraj verjetno zapel Vem, da danes bo srečen dan. 14. november je namreč datum, ko se je pred desetletjem s slovensko izbrano vrsto prvič v zgodovini uvrstil na svetovno prvenstvo.

"Seveda so se vzbudili spomini. Danes (ponedeljek, op. a.) je obletnica izločitve Romunije, čez tri dni pa Ukrajine. Opažam, da so si ljudje dobro zapomnili te datume. Ponosni smo, da smo bili tisti, ki smo lahko Slovenijo prvič popeljali na velike turnirje," je sklenil nekdanji reprezentančni kapetan.

Komentarjev 1
  • jurij 18:06 14.november 2011.

    Res lahko prideš v ligo prvakov -ampak samo na kako tekmo pravih klubov če kupiš karto.