Šport > Nogomet
67 ogledov

"Pendreki lomijo kosti, našega srca ne morejo"

navijači policist Maribor Olimpija Ljubljana Green Dragons derbi Saša Despot
Navijaška skupina Green Dragons je dan po velikem derbiju v Ljudskem vrtu (Olimpija je Maribor zapustila s porazom 0:1), ko so morali pred drugim polčasom nasilno zapustiti stadion, na svoji spletni strani zapisala: "Pendreki lomijo kosti, našega srca ne morejo."

Navijači Olimpije Ljubljana so na svoji spletni strani zapisali, da je bilo nedeljsko gostovanje v štajerski prestolnici rekordno, saj je v Ljudski vrt prišlo zmaje vzpodbujat več kot 500 navijačev.


Green Dragonsi pa si drugega polčasa niso mogli ogledati, saj so, potem ko je v njihov sektor navijač Maribora vrgel baklo, pričeli divjati in uničevati stvari. Zaradi tega so jih organizatorji tekme trikrat pozvali k prenehanju kršitev. Ker zahtev niso upoštevali, so policisti odredili izpraznitev tribune in navijače pospremili do železniške postaje, pri tem pa uporabili prisilna sredstva, in sicer fizično silo, palice in plinska sredstva.

Dragonsi so se na svoji spletni strani odzvali s parolo Pendreki lomijo kosti, našega srca ne morejo.

Navijači zeleno-belih so zapisali, da so dokazali, da lahko tako masovna gostovanja izpeljejo brez najmanjšega incidenta in razbijanja po poti, ter se zahvalili vsem, ki niso del njihove skupine in so pomagali pri organizaciji, tudi vsem na Slovenskih železnicah. Na gostovanje so se namreč podali z vlakom iz Ljubljane.

Dragonsi so se na koncu svojega pisma odzvali še na reakcijo Viol, ki so po izgonu Green Dragonsov s tribun 15 minut nemo sedeli na svojih stolih in tako protestirali proti policistom: "Pubeci, kapa dol za vašo reakcijo."

Komentarjev 8
  • bla_blabla 12:40 23.oktober 2012.

    Pravi Dragonsi si zasluzijo spostovanje...ti ko pa samo tu gobec sukas pa ne!!!

  • Ronald Reagan 11:02 23.oktober 2012.

    bruh...bruh...

  • Roman 10:58 23.oktober 2012.

    Veliko "navijačev" sploh niso navijači, ampak samo huligani, ki izkoristijo tekme za divjaštvo!