Šport > Nogomet
31 ogledov

Guardiola odhaja – dobrodošel, Vilanova

barcelona guardiola
1/5
EPA
Pep Guardiola je igralcem in novinarjem že sporočil, da ne bo več trener Barcelone. Čeprav ga pesti utrujenost in razmišlja o letu predaha, naj bi ga skušal Roman Abramovič prepričati, da prevzame Chelsea, piše Daily Mirror. Novi trener bo dozdajšnji pomočnik Tito Vilanova.

"Hvala za tvoje delo in ljubezen," je na tiskovni konferenci, namenjeni obelodanjenju novice, dejal predsednik kluba Sandro Rosell. Pep Guardiola, ki si želi spočiti, pa je povedal: "Opravičujem se za zmedo v zadnjih tednih. Vedno sem želel kratke pogodbe, ker so zahteve pri Barceloni tako ogromne. Zdaj je nastopil pravi trenutek, da izdam odločitev. Razlog je preprost. Po štirih letih se vsakdo utrudi. Novi trener bo lahko nudil reči, ki jih jaz ne morem več."

Pomočnik bo glavni

Sledilo je rahlo presenečenje: novi Guardiolov naslednik bo Tito Vilanova. "Zakaj Tito Vilanova? Zaradi tega, ker nadaljuje z idejo, ki smo jo začeli, ker je njegova filozofija enaka, kot je bila Pepova. Ko sem vprašal Pepa, kdo naj bi prevzel mesto trenerja, se je strinjal, da je Tito najboljša ideja," je razkril športni direktor Andoni Zubizarreta. Dvainštiridesetletni Vilanova je bil asistent Guardiole že v sezoni 2007/08 v ekipi B, nato pa z njim napredoval v prvo. Lanskega novembra je uspešno prestal operacijo tumorja. V mlajših kategorijah je igral za Barcelono, kasneje pa za Celto in Mallorco.

Mirror: Guardiolo si želi Chelsea

Enainštiridesetletni Guardiola si po nekaterih informacijah hoče vzeti leto odmora, klub ga trenutno ne zanima, po drugi strani pa angleški mediji že namigujejo, da si ga želi Chelsea. Za nekdanjim španskim reprezentantom so štiri zlata leta na klopi Barcelone, s katero je dvignil 13 lovorik – od tega dvakrat Ligo prvakov in trikrat špansko prvenstvo – ter uveljavil učinkovit in predvsem izredno gledljiv nogomet.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.