Šport > Nogomet
4147 ogledov

Pesem 'Dalmatinac sam' na Marakani in novi spopadi

Partizan, Crvena zvezda, derbi
1/13
Srbski veliki derbi je na tribunah minil povsem običajno.

Derbi Crvene Zvezde in Parizana so znova zaznamovali neredi, pretepi, prekinitve in uporaba pirotrhničnih idelkov, a tokrat tudi pesem 'Dalmatinac sam'. Zvezda je sicer zmagala z 2:1 in zasledovalcem pobegnila za devet točk na prvenstveni lestvici.

Partizanovi navijači so bili tokrat sicer razdeljeni na tri slupine, z eno izmed njih pa so se spopadli tudi najbolj vroči zvezdini pristaši Delije. Ti so Grobare najprej provocirali s pesmijo Mladena Grdovića 'Dalmatinac sam', ki jo je moč pogosto slišati tudi na stadionu Poljud v Splitu, ko igra Hajduk. S tem so spomnili na dogodke z zadnjega velikega derbija, ko je v pretepu med sprtimi frakcijami navijačev Partizana sodelovala tudi šesterica huliganov iz Splita. Slednji so bili v pretepu resno poškodovani.

huligani Novi posnetki Šport Tako so izgledali Hrvatje po pretepu z navijači Partizana

Sodu je tokrat izbil dno balon v obliki moškega spolnega organa, sporočilo pa je bilo namenjeno podpredsedniku Partizana Vladimirju Vuletiću. Ko je balon prišel do častne lože, je delegacija črno-belega kluba zapustila stadion, kmalu zatem pa so se začeli neredi na tribunah, ko je navijač Zvezde z omenjenim balonom v rokah krenil proti Grobarjem.

Huligani Partizan Šport Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Policija je le stežka preprečevala še večji izbruh nasilja, v tem času pa je bila tekma prekinjena.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:21 15.april 2018.

    Povsod na Balkanu je enako ! Od Vardara do Triglava povsod so debili ,ki prihajajo na tekme zaradi pretepov in izživljanja ! Seveda to si upajo početi samo v skupini ,drugače pa so navadni prdeci !