Šport > Nogomet
234 ogledov

Petarda Olimpije, prvak ta teden še ne bo znan

Timi Elšnik Profimedia
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).

Drugouvrščena Olimpija se je v dvoboj podala po domačem porazu na večnem derbiju proti Mariboru z 1:2. A čeprav je bil danes Aluminij na trenutke bolj nevaren od Ljubljančanov, so slednji le vpisali visoko zmago. Z 18. v sezoni ostajajo na drugem mestu lestvice, za vodilnimi Celjani pa imajo devet točk zaostanka. Olimpija tako teoretično še ostaja v boju za naslov, a so Celjani v skoraj neulovljivem položaju, tekma tega kroga pa jih čaka v nedeljo proti Domžalam.

Devetourščeni Aluminij je na zadnjih petih tekmah vpisal le dve točki po dveh remijih. V boju za obstanek so tako še naprej točkovno izenačeni z zadnjimi Radomljani pri 27 točkah, a imajo od mlinarjev boljši medsebojni izkupiček. Za osmo Rogaško, ki ima tekmo manj, zaostajajo pet točk.

Gostje iz Kidričevega so bili tisti, ki so bili v uvodnih minutah nevarnejši. Ob koncu desete minute je ob nevarnem predložku Sandra Jovanovića dobro posredoval Olimpijin vratar Matevž Vidovšek.

Aluminij je imel nekaj trenutkov zatem priložnost za vodstvo, z novim lepim predložkom je Jovanović zaposlil Stanislava Krapuhina, Rus pa s kakšnih dobrih petih metrov z glavo ni premagal Vidovška, ki je bil znova na pravem mestu. Nato so konkretneje poskusili tudi domači, strela Petra Agbe in Jorgeja Silve sta bila premalo natančna.

So pa Ljubljančani povedli v 19. minuti, ko je Agustin Doffo lepo zaposlil zelo dobro utekajočega Ivana Durdova, ta pa je premagal Lana Jovanovića za vodstvo zeleno-belih. Hitro bi prednost lahko bila višja, z razdalje je odlično streljal Marcel Ratnik, a se je zatresla le prečka.

Marcel Ratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledilo je nekaj pol poizkusov na obeh straneh, Tom Kljun je naprej meril v naročje Vidovška, na drugi strani je Nemanja Motika streljal preslabo. Raul Florucz je zatem preigraval v kazenskem prostoru gostov, a so ga Kidričani uspešno zaustavili.

Gostje so bili spet nevarnejši tekmec ob koncu prvega dela. Najprej se je moral ob strelu Jovanovića z razdalje izkazati Vidovšek, ki je zaustavil tudi drugi zaključek Kljuna, strel Bamba Susse pa je bil blokiran v kot in Olimpija je na glavni odmor odnesla minimalno prednost.

Kmalu po odmoru pa so Ljubljančani prednost povišali. Agba je nevarno streljal s kakšnih 20 metrov, zadel prečko, žoga pa se je nesrečno za gostujočega vratarja odbila od njegovega hrbta in za las prečkala ciljno črto preden jo je Jovanović še lahko ujel.

Zadetek je pri Aluminiju povzročil razpad sistema, saj so kmalu prejeli še tretji gol. Marko Brest je pred tem streljal mimo, nato pa je v 55. minuti Jorge Silva podal z desne strani pred gol Kidričanov, kjer je bil najbolj spreten Durdov za svoj drugi gol na tekmi.

Po enem nenevarnem poskusu na obeh straneh so nogometaši Olimpije zadeli še četrtič. Predložek Nemanje Motike je proti svojemu nekdanjemu klubu z glavo izkoristil Brest. V 81. minuti je v mreži Aluminija končal še ena žoga, strel Saara Fadide je Jovanović še ubranil, žoga pa se je odbila do Pedra Lucasa, ki mu okroglega usnja ni bilo težko poslati v prazno mrežo.

Do konca dvoboja je z glavo znova poskušal Brest, Motika je iz roba kazenskega prostora sprožil mimo leve vratnice Jovanovića, nenatančna pa sta bila tudi Žan Baskera, Vidovšek je njegov strel ubranil, in Lucas, tako da je ostalo pri izidu 5:0.

Kalcer Radomlje - Mura 1:2 (1:1)

Takoj v uvodu dvoboja je že bilo vroče pred golom Mure. Pred vrata je podal Madžid Šošić, gostujoči vratar Klemen Mihelak žoge ni zbijal najbolj prepričljivo, a Radomljani zmede v kazenskem prostoru gostov niso izkoristili, v drugo je nato Mihelak bolje posredoval.

So pa zato pred tem nenevarni gostje iz Murske Sobote povedli iz prve prave priložnosti. V sedmi minuti si je Ognjen Gnjatić privoščil napako, žogo mu je odvzel Ben Cottrell, ta pa je prišla do samega Amadeja Maroše, ki je iz roba kazenskega prostora natančno s pomočjo vratnice zadel za vodstvo Mure.

Nekaj trenutkov zatem so Radomljani imeli priložnost po predložku Šošića iz prostega strela, a sta tako Gaber Dobrovoljc kot Nino Kukovec bila prekratka. V naslednjih nekaj minutah si ekipi nista pripravili konkretnejših priložnosti, malo več dogajanja je bilo pred vrati Radomelj.

Še najnevarneje je bilo po pol ure igre, ko je imel Emil Velić po podaji iz kota Sandija Nuhanovića veliko težav, a so se mlinarji rešili. V 38. minuti pa so nato izid poravnali. Šošićev poskus iz prostega strela na robu kazenskega prostora je Mihelak odbil v prečko, tudi poskus Mosesa Barnabasa z glavo je nato zadel prečko, žogo pa je v gol v tretje le spravil Uroš Korun.

Do glavnega odmora je imel za Radomlje priložnost še Kukovec, a z glavo streljal mimo, pri Muri pa je strel Klemna Pucka z razdalje ujel Velić, Ivan Šarić pa je protinapad zaključil preslabo.

Drugi polčas je bil iz vidika priložnosti precej skromen, nobena izmed ekip si pripravila resnejšega zaključka akcije. Matej Malenšek je v 61. minuti prišel sam pred Mihelaka, ta je strel ubranil, a je tako ali tako šlo za prepovedan položaj.

Tudi Mura je prihajala do kazenskega prostora tekmeca, a tudi gostje niso našli pravega zaključka. Do 72. minute nobena izmed ekip ni sprožila niti strela v okvir vrat nasprotnika.

Nato pa je trener gostov Anton Žlogar storil izvrstno menjavo, v igro je poslal Roberta Čakša, ki je v svoji prvi akciji žogo prejel v prazen prostor, jo poslal mimo Dobrovoljca, nato pa iz oči v oči ugnal Velića za novo prednost Mure.

Domači so bili še naprej nekoliko več pri žogi, a to ni obrodilo sadov. Strel Šošića po predložku slabih deset minut pred koncem je ukrotil Mihelak, trenutek za tem pa je strel Caia Cruza zletel čez gostujoči gol. V začetku sodniškega dodatka je strel Elvisa Letaja z razdalje zaustavil Mihelak in ostalo je pri zmagi Mure.
 

Prva liga Telemach, 32. krog:

Kalcer Radomlje : Mura  1:2 (1:1)1:2 (1:1)
Korun 37.; Maroša 8., Čakš 73.

Olimpija : Aluminij  5:0 (1:0)
Durdov 19., 55., L. Jovanović 48./ag, Brest 75., Pedro Lucas 80.

Nedelja:
Maribor - Rogaška
Celje - Domžale
Koper - Bravo Kostel

Lestvica:
 1. Celje            31 22  6  3  68:26  72
 2. Olimpija         32 18  9  5  68:40  63
 3. Maribor          31 16  8  7  57:31  56
 4. Bravo Kostel     31 11 10 10  38:39  43
 5. Koper            31 11  9 11  44:43  42
 6. Mura             32 10  8 14  37:51  38
 7. Domžale          31 11  2 18  43:52  35
 8. Rogaška          31  9  5 17  32:53  32
 9. Aluminij         32  7  6 19  30:63  27
10. Kalcer Radomlje  32  6  9 17  29:48  27
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice