Šport > Nogomet
289 ogledov

Olimpija z zmago znova na 12 točk zaostanka

Jorge Silva Profimedia
Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

Olimpija je na prejšnjih šestih tekmah kar štirikrat remizirala ter s tem pustila vodilnemu Celju, da je ohranilo zajetno prednost, tretjeuvrščenemu Mariboru pa približanje na lestvici. Toda izbranci Zorana Zeljkovića, za katerega so v klubu zanikali, da se je znašel na majajočem stolčku, so ostali neporaženi v spomladanskem delu, v Domžalah so prišli do nove zmage, katere junak je bil Raul Florucz z dvema zadetkoma.

Olimpija je pri 60 točkah, ob tekmi manj ima 12 točk zaostanka za Celjem, sedem pa prednosti pred Mariborčani, ki imajo prav tako še (medsebojno) tekmo v dobrem. Domžale so sedme.

Olimpija je začela odločneje, hitro izpeljala nekaj obetavnih akcij, med drugim je Ivan Posavec po treh minutah z glavo žogo za malo poslal čez gol. Počasi so se opogumili tudi gostitelji, ki so prišli tudi do nekaj udarcev iz kota, a brez posebne nevarnosti za Matevža Vidovška.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovanega Agustina Doffa, so imeli novo priložnost po podaji Davida Sueleheja z leve strani v 28. minuti, vendar je bil tudi Florucz premalo natančen. Do konca polčasa, v katerem je bila terenska pobuda na strani gostov, domači pa so čakali protinapade, ni bilo več resnih priložnosti, tako da sta se ekipi na odmor odpravili z 0:0.

Je pa v 53. minuti Olimpija povedla. Florucz je najprej podal z desne strani, domači žoge niso izbili, do nje je spet prišel Olimpijin napadalec in jo poslal v mrežo za svoj osmi gol sezone. Takoj zatem so imeli svojo priložnost tudi Domžalčani, a so akcijo končali z nenatančnim strelom.

Zato pa je v 59. minuti spet udaril Florucz, ta je z desne strani potegnil proti sredini in s približno 18 metrov ugnal Lovra Štubljarja. Pozneje sta pri gostih poskusila tudi Nemanja Motika in Admir Bristrić, oba sta bila nenatančna, prvi pa je bil preveč sebičen v 76. minuti v protinapadu, ko je sam zaključil akcijo, čeprav je imel kar nekaj soigralcev odkritih.

V 84. minuti je Peter Agba dobil drugi rumeni karton, a to ni vplivalo na razplet, saj je Bristrić le malce zatem povišal prednost na 3:0, ko je zadel malce z leve strani kazenskega prostora. V 90. je Filip Stuparević le kozmetično popravil izid, ko je zadel s prostega strela z desne strani, žogo je po tleh poslal po diagonali v mrežo.

Mura : Koper  1:1 (1:0)

V Fazaneriji sta se merila kluba, ki sta se v zadnjem mesecu pomerila že trikrat. V prvenstvu je bil nazadnje boljši Koper, v pokalu Mura, tokrat pa se je tekma tako kot jeseni v Murski Soboti končala brez zmagovalca. Ekipi sta na relativno varnem petem in šestem mestu na lestvici.

Uvod tekme ni prinesel posebnega razburjenja, v 22. minuti so domači zaporedoma poskusili s streloma, vendar je najprej posredoval Jan Koprivec, drugi poskus pa je zletel čez prečko. Svoj trenutek je imel tudi Koper, v 28. minuti je Timothe Nkada prodrl z desne strani skozi neodločno domačo obrambo, vendar na koncu zgrešil cilj, kar pa je bil celo edini poskus gostov v prvih 45 minutah.

V 37. minuti je na drugem koncu igrišča po levi strani v kazenski prostor Kopra prodrl Aleksandros Kiziridis in zapravil najlepšo priložnost dotlej, ko je zadel vratnico. Je pa soboška zasedba zasluženo povedla v drugi minuti dodatka prvega polčasa, po podaji z desne strani je z glavo zadel Amadej Maroša.

Koprčani so imeli kmalu po začetku drugega polčasa na voljo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Matic Maruško s prekrškom nad Luko Vešnerjem Tičićem, z bele pike je bil v 50. minuti natančen Nkada.

Na začetku 60. minute je bil Koper spet nevaren, na koncu je Wisdom Sule s peto žogo poslal malo mimo vrat, Fran Tomek pa je malce zatem sprožil od daleč, Klemen Mihelak je bil na pravem mestu.

V 80. minuti je Sule zadel vratnico, potem ko je bil sam pred vratarjem Mihelakom, nekaj trenutkov pozneje pa je iz bližine z glavo zgrešil še Nik Omladič.

Mura se je znašla v še slabšem položaju v 86. minuti, ko je Žiga Kous zaradi udarca s komolcem moral predčasno z zelenice, vendar Primorcem ni uspelo unovčiti številčne prednosti.

Bravo : Maribor  1:1 (1:1)

Bravo in Maribor sta v Šiški uprizorila zanimivo predstavo, posebej v prvem polčasu ni manjkalo dogajanja na eni in drugi strani. Na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo točk po enem zadetku v vsaki mreži in treh razveljavljenih. 

Štajerci, ki so tokrat začeli s precej spremenjeno postavo, v kateri ni bilo Josipa Iličića, Arnela Jakupovića, Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca, so po slabi minuti prišli do prve priložnosti, a je bil strel Etienna Beugreja preslaboten.

Etienne Beugre | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Maribor je bil še naprej odločnejši, konkretnejši, imel na voljo kar nekaj podaj iz kota, še najboljši poskus je uspel Pijusu Širvysu, vendar je bil tudi njegov poskus preslab za spremembo izida.

V 14. minuti je Maks Barišić prišel v kazenski prostor, že premagal domačega vratarja Matijo Orbanića, a se je pravočasno vrnil Nemanja Jakšić in odbil žogo v vratnico ter s tem preprečil vodstvo gostov.

Je pa do tega prišlo v 20. minuti, najprej je v kazenskem prostoru prišel do strela prišel Žiga Repas, Obranić je žogo odbil, to pa je nato z glavo v mrežo pospravil Beugre za 1:0.

V 27. in 28. minuti so tudi domači prvič resneje zagrozili, toda predvsem Jakšić je bil le malce premalo natančen s strelom z glavo. So pa Šiškarji nato naredili napako, ki pa je na njihovo srečo ostala nekaznovana. Mark Španring je žogo namreč "podaril" Beugreju, ki je z njo sam stekel proti praznim vratom, vendar zadel le vratnico, od nje se je ta odbila do Barišića, ki je nato zadel, vendar je pregled posnetka pokazal predhodno igranje z roko Marka Božića.

V 33. minuti so domači izenačili. Matej Poplatnik je ob Svenu Šoštariču Kariču, ki se je preslabo gradil v bližini lastnih vrat, prišel do žoge, jo potisnil pred vrata, od koder je za 1:1 zadel Victor Gidado.

Martin Pečar bi lahko v 38. minuti zadel tudi za vodstvo gostiteljev, a je preveč okleval s strelom, tako da ga je dohitel Šoštarič Karič, v sodniškem dodatku pa je Širvys na drugi strani s strelom z glavo zgrešil prazna vrata.

Ljubljančani so se v 55. minuti že veselili vodstva, ko je po podaji Gidada z desne strani zadel Poplatnik, vendar bil v rahlem prepovedanem položaju. To pa je bilo dovolj veliko opozorilo, da je Ante Šimundža vpoklical svoje napadalne "kapitalce" Iličića, Jakupovića in Soudanija. Prav slednji je v 72. minuti neuspešno zahteval enajstmetrovko, v 76. pa je Jakupović zadel iz bližine, a je bil tudi on v nedovoljenem položaju.

V 92. minuti so imeli vijolični novo lepo priložnost, vendar je po podaji z leve strani na drugi vratnici z glavo iz bližine zgrešil Soudani. V 95. minuti je Gašper Trdin na drugi strani poskusil od daleč, Bergsen pa je žogo odbil čez gol.


Prva liga Telemach, 31. krog:

Rogaška : Celje  1:2 (0:0)
Mijić 84./11-m; Bajde 60., 63.

Bravo Kostel : Maribor  1:1 (1:1)
Gidado 32.; Beugre 20.

Mura : Koper  1:1 (1:0)
Maroša 45.+2; Nkada 50./11-m

Domžale : Olimpija  1:3 (0:0)
Stuparević 90.; Florucz 52., 59., Bristrić 85.

Ponedeljek:
Aluminij - Kalcer Radomlje

Lestvica:
 1. Celje            31 22  6  3  68:26  72
 2. Olimpija         30 17  9  4  62:38  60
 3. Maribor          30 15  8  7  55:30  53
 4. Bravo Kostel     31 11 10 10  38:39  43
 5. Koper            30 11  9 10  44:42  42
 6. Mura             31  9  8 14  35:50  35
 7. Domžale          30 10  2 18  42:52  32
 8. Rogaška          31  9  5 17  32:53  32
 9. Kalcer Radomlje  30  6  8 16  27:45  26
10. Aluminij         30  7  5 18  29:57  26

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice