Šport > Nogomet
65 ogledov

Petnajstletniki Vojvodine z nacističnim pozdravom

Vojvodina kadeti nacistični pozdrav Facebook
Nogometni klub Vojvodina je ostro obsodil ravnanje svojih kadetov (U15), ki so po tekmi salutirali z nacističnim pozdravom.

Fotografijo z zakritimi obrazi članov kadetske ekipe (U15) je na svoji strani na Facebooku objavila Antifašistična akcija (AFA) Novi Sad. Dečki, rojeni leta 1999, na fotografiji pozirajo z iztegnjenimi desnicami (sicer ne vsi). Na objavo fotografije se je že odzval tudi FK Vojvodina.

Klub in ministrstvo obsodila dejanje

"Nogometni klub Vojvodina je skozi zgodovino gojil najsvetlejše tradicije našega naroda, to je antifašizem. Znano je, da je veliko igralcev Vojvodine dalo svoje življenje v narodnoosvobodilnen boju med drugo svetovno vojno, na našem stadionu Karađorđe je od leta 1964 tudi spominska plošča z njihovimi imeni. Takšno ravnanje nekaterih otrok, članov našega kluba, ne sme biti okarakterizirano kot otroška igra, zato se bo klub angažiral v razgovorih s starši in otroki, da se takšne stvari ne bodo več ponovile," so zapisali pri novosadskem klubu.

Poleg kluba se je s pozivom na kaznovanje in preventivo odzvalo srbsko ministrstvo za mladino in šport, ki je zapisalo, da mora biti šport "najbolj čist" glede ideoloških nazorov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice