Šport > Nogomet
140 ogledov

Pevnik: smo bolj igrivi; Milanič: imamo kakovost

nogomet Olimpija - Maribor Saša Despot
V soboto na sporedu veliki derbi.

Vodilni moštvi Prve lige Telekom Slovenije Maribor in Olimpijo v soboto ob 20.30 v Stožicah čaka tretja medsebojna tekma sezone. Ta bi v primeru zmage Štajercev bržčas dokončno zapečatila prvaka, saj bi bila prednost že 13 točk. A v ljubljanskem taboru napovedujejo boj za tri točke in zmeren zaostanek v nadaljevanju prvenstva.  Prvi derbi sezone v Stožicah se je bolje končal za izbrance Darka Milaniča, ki so zmagali s 3:0. Zeleno-beli so na drugi tekmi v Ljudskem vrtu slavili z 2:1.

Tokrat imajo v obeh taborih nekaj težav s ključnimi igralci, med drugimi po posebnem programu pri Mariboru vadijo Marko Šuler, Jan Mlakar, Blaž Vrhovec, Luka Uskoković in Gregor Bajde, a se po drugi strani v ekipo vračajo Martin Milec, Mitja Viler, Dino Hotić in Aleks Pihler. Igral bo tudi izkušeni osrednji branilec Aleksandar Rajčević.

"Vzdušje je super, posebej, ker nam je uspelo povečati prednost. V derbi gremo pozitivno in upamo na pozitiven izplen," meni Rajčević in dodaja, da razplet še ne bo odločil prvenstva. "Ne bi rekel, da bo razplet derbija odločil o naslovu, saj je še daleč do konca prvenstva. Lahko pa s pametno, zavzeto igro naredimo velik korak k uresničitvi cilja. Ne glede na stanje na lestvici se bomo temeljito pripravili, ne bomo šli na igrišče z mislijo o prednosti."

Milanič poudarja, da priprave potekajo po ustaljenem ritmu. "Ko je na sporedu derbi, je vse bistveno lažje, fantje si želijo odigrati super tekmo in to se vidi od prvega dne v tednu," poudarja Milanič, ki se je ozrl tudi na Olimpijino igro. "Olimpija zagotovo ima individualno kakovost. Igra na svoj način, poskuša izkoristiti karakteristike svojih igralcev. Ker se to vidi, je treba samo na igrišču opraviti svoje delo, ki pa ne bo lahko. Mi smo do točkovne prednosti prišli, ker smo kakovostni in nepopustljivi. Tokrat bomo morali biti izredno dobri v več segmentih," pravi Milanič in izpostavlja jasen cilj: "Prinesti tri točke domov."

nogomet Olimpija - Maribor | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri Olimpiji, kjer bodo predvsem pogrešali Jucieja Lupeto in kaznovanega Asmirja Suljića, glede tega ne delajo cirkusa. "Vemo, da Suljić igra odlično, ampak vsakogar se da nadomestiti. Vrača se tudi Rok Kronaveter, kar je velika pridobitev," pravi trener Olimpije Robert Pevnik, ki o Mariboru pravi, da je izkušena ekipa.

"Maribor je odličen, zna igrati na rezultat," pravi Pevnik, a dodaja: "Ampak verjamem, da smo mi bolj igrivi, da imamo več ideje v igri, boljše posameznike. Verjamem v svojo ekipo. Maribor zabije iz nič, mi imamo pa veliko priložnosti. Tako bomo tudi igrali in to moramo izkoristiti. V tem primeru zmaga ni vprašljiva."

Kot pravijo v ljubljanskem taboru, Maribor spoštujejo, bojijo se ga ne, zato gredo na tri točke. "Mislim, da imamo kakovostno ekipo in da smo to sposobni narediti," pravi Pevnik, ki meni, da bi jih zmaga vrnila v igro za naslov, poraz pa praktično končal upe po ubranitvi zvezdice.

"To je odlična priložnost, da se vrnemo v zmagovalni niz. Naredili bomo vse, da zmanjšamo zaostanek," pa meni še ne stoodstotno pripravljeni Kronaveter. Ljubljančani pričakujejo dober obisk, do konca včerajšnjega dneva so prodali nekaj več kot 5000 vstopnic.

V okviru 23. kroga bosta ob derbiju v soboto na sporedu še obračuna Celja in Triglava ter Mure in Krškega, v nedeljo pa bosta na sporedu tekmi Aluminij - Rudar in Gorica - Domžale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice