Šport > Nogomet
128 ogledov

Plače zaposlenim bo znižal tudi slovenski nogometni velikan

NK Olimpija Ljubljana Profimedia
NK Olimpija bo znižala plače.

Vodstvo nogometnega kluba Olimpije je po izčrpni analizi stanja in pogovorih z vsemi deležniki danes sprejelo odločitev o znižanju stroškov kluba, s katerim želi ustvariti model finančno vzdržnega poslovanja v trenutnih razmerah in zagotoviti pogoje za normalno nadaljevanje tekmovanja v obdobju po končanju krize, poroča spletna stan kluba.

V izrednih razmerah ima klub na razpolago dobro polovico sredstev, ki so bile do zdaj namenjene za plače igralcev, strokovnega vodstva in zaposlenih v pisarni. Za vsakega posameznika so pripravljene individualne rešitve, pri čemer je vodstvo vztrajalo na zahtevi, da se breme krize pravilno razporedi ob upoštevanju principa pravičnosti in uravnoteženosti ter dolgoročnih interesov kluba.

Ukrepi se nanašajo na obdobje od 12. marca naprej, s tem, da se v marcu izvajajo sorazmerno, njihovo veljavnost bo klub preklical po vzpostavitvi normalnih razmer.

"Čas je, da stisnemo zobe, priložnost da strnemo vrste in pokažemo moč tudi v teh hudih časih, ko je celotno človeštvo potisnjeno na rob življenja. Kriza bo minila in Olimpija bo spet nadaljevala svojo zmagovito pot," je ob tem povedal predsednik Milan Mandarić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.