Šport > Nogomet
31 ogledov

Platini: Za EP 2020 še vse odprto

michel platini EPA
Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je po končanem zasedanju izvršnega obora krovne nogometne organizacije stare celine izrazil zadovoljstvo nad sprejetimi načrti o organizaciji vseevropskega tekmovanja, o podrobnostih pa še ni želel govoriti.

"Za zdaj je pred nami le nepopisan list papirja, vse je še odprto," je dan po odločitvi, da bo EP čez osem let gostilo več držav in ne le ena ali dve, kot je bilo v navadi doslej," je dejal prvi mož Uefe. "O tem, v koliko državah bomo izvedli prvenstvo, se bomo še pogovorili. Prav tako o tem, ali bo imela vsaka država eno mesto prireditelja ali tudi več," pravi Platini.

"Euro bomo približali navijačem. Doslej so morali potovati na prvenstvo, zdaj pa bo prvenstvo prišlo k njim," pa je največjo novost pojasnil Platini in dodal, da bodo storili vse, da se bodo izognili predolgim potovanjem. "Skušali bomo narediti tako, da navijačem ne bo treba potovati na prvo tekmo v Astano, na drugo v Lizbono in na tretjo v London," se je nekoliko pošalil Platini.

Natančen format bodočega vseevropskega prvenstva bo Uefa oziroma njen izvršni odbor razkril v naslednjih mesecih. Teoretično se bodo lahko za izvedbo tekem potegovale vse članice Uefe, ki jih je zdaj 53. Dokončno odločitev pa naj bi sprejeli januarja 2014. Za zdaj pa je bil Platini še zelo skrivnosten: "Ta zamisel je zame zelo zabavna in mi je v veliko veselje. Pa tudi gospodarsko je upravičena - kako bomo v teh časih našli državo, ki bo pripravljena zgraditi deset novih stadionov?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.