Šport > Nogomet
488 ogledov

Ples kroglic določil pare, najslabše jo je odnesel Oblak

liga prvakov žreb Epa
V Nyonu so opravili žreb parov osmine finala lige prvakov, kamor so se uvrstili trije Slovenci.

Žreb je določil, da se bo slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak s svojim Atleticom iz Madrida v osmini finala lige prvakov pomeril z aktualnim evropskim prvakom Liverpoolom.

Josipa Iličića z Atalanto čaka Valencia, član Leipziga Kevin Kampl pa bo igral proti finalistu zadnje sezone lige prvakov Tottenhamu.

Ostali pari osmine finala so Borussia Dortmund - Paris St. Germain, Real Madrid - Manchester City, Chelsea - Bayern München, Olympique Lyon - Juventus in Napoli - FC Barcelona.

Vsekakor bo med tistimi dvoboji, ki bodo poželi največ zanimanja obračun Atletica in Liverpoola. Slednji je v prejšnji sezoni prav na Atleticovem stadionu Wanda Metropolitano dvignil pokal za zmagovalca.

"Naloga bo vsekakor težka, saj bo nasproti stal branilec naslova," je dejal direktor Atletica Clemente Villaverde in dodal: "So prvaki in imajo vse, da jih lahko imenujemo za najboljšo ekipo v Evropi. Morali bomo vložiti veliko dela in tudi naše izkušnje. Vemo, da nam ne bodo olajšali dela." V vlogo favorita izbrance Jürgena Kloppa postavljajo tudi stavničarji.

Ti so precej bolj neodločni glede še enega dvoboja velikanov, saj imata po njihovem Real Madrid, s 13 naslovi rekorder tekmovanja, in Manchester City enake možnosti za preboj v četrtfinale. Kluba sta se že merila v polfinalu sezone 2015/16, ki ga je dobil Real z 1:0. Za City, ki ga vodi Pep Guardiola, je bil polfinale doslej največji uspeh v ligi prvakov.

"Seveda bo to težak dvoboj. Real Madrid ima 13 naslovov, zato je najboljši. Ampak ker hočemo biti mi najboljši, ga želimo premagati," je dejal direktor Cityja Txiki Begiristain.

Veliki imeni sta vpleteni tudi v paru Chelsea - Bayern. Slednji se ponaša z najboljšim strelcem tekmovanja v tej sezoni Robertom Lewandowskim, ki je na petih tekmah dosegel 10 golov. "Chelsea je nevarno moštvo, zato se ga moramo lotiti skrajno resno," pravi vratar favoritov dvoboja Bavarcev Manuel Neuer.

Paris Saint-Germain, ki je pustil dober vtis v skupinskem delu s petimi zmagi in neodločenim izidom, se bo v boju s prvakom iz leta 1997 Borussio Dortmund skušal izogniti četrtemu zaporednemu izpadu v osmini finala. Stavnice so na njegovi strani.

Barcelona se bo sploh prvič pomerila z Napolijem. Petkratni evropski prvaki so na misiji, da popravijo boleč polfinalni poraz iz minule sezone proti Liverpoolu. Katalonci so v tem obračunu veliki favorit.

Italijanski prvak Juventus bo za mesto v četrtfinalu igral proti Lyonu, ki je v nedeljo do konca sezone izgubil kapetana Memphisa Depaya. "Ne smemo se pritoževati. V prejšnji sezoni smo se morali soočiti z Atleticom, ki je bil zagotovo težji tekmec. Lahko smo zadovoljni, ampak če nisi v pravi formi februarja in marca, ne moreš napredovati," je za Sky povedal podpredsednik Pavel Nedved.

Tottenham Hotspur, ki je v finalu prejšnje sezone izgubil proti Liverpoolu z 0:2, bo igral proti vse bolj ambicioznemu Leipzigu. Slednji je prvič preskočil skupinski del, Spurs pa se nadejajo tudi na pomoč izkušenj trenerja Joseja Mourinha, dvakratnega zmagovalca tega tekmovanja s Portom 2004 in Interjem 2010. Na stavnicah veljajo Angleži za velikega favorita.

Simpatični debitanti v ligi prvakov iz Bergama, kjer pomembno vlogo igra tudi Iličić, se bodo merili z dvakratnimi finalisti iz Valencie. Ta je med tednom iz osmine finala izločila presenečenje prejšnjem sezone Ajax. Španci so na stavnicah favoriti.

Sicer pa se je prvič od uvedbe zdajšnjega formata lige prvakov leta 2003 zgodilo, da je vseh 16 klubov članov lig petih najmočnejših evropskih lig.

Prve tekme bodo od 18. do 26. februarja, povratne pa od 10. do 18. marca.

Pari osmine finala:

Borussia Dortmund - Paris St. Germain
Real Madrid - Manchester City
Atalanta - Valencia
Atletico Madrid - Liverpool
Chelsea - Bayern München
Olympique Lyon - Juventus
Tottenham - Leipzig
Napoli - FC Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice