Šport > Nogomet
242 ogledov

Po devetih letih pri Realu k drugemu španskemu velikanu

Isco Profimedia
Isco si je nov dom našel v Sevilli.

Španski nogometaš Isco je po preteku pogodbe z Real Madridom ob koncu zadnje sezone našel novega delodajalca v španskem prvenstvu. S Sevillo se je dogovoril za dvoletno pogodbo, je sporočil andaluzijski klub.

"Dosegli smo načelni dogovor z Iscom, ki bo tako naša tretja okrepitev poletnega prestopnega roka," je klub zapisal v sporočilu. Tridesetletni vezist, ki ima 38 nastopov za špansk izbrano vrsto, bo pogodbo podpisal v ponedeljek, po opravljenemu zdravniškemu pregledu.

Isco je zadnjih devet let igral za kraljevi klub iz prestolnice. Pred tem je igral za Malago in Valencio. Na 353 tekmah za Real je dosegel 53 zadetkov, za Španijo pa je mrežo zatresel 12-krat.

Tekom svojega obdobja pri "galaktikih" je Isco navdušil z nekaterimi predstavami, a je v zadnji sezoni popolnoma izgubil svoje mesto v postavi. S klubom tako ni podaljšal pogodbe in bo Andaluzijce okrepil brezplačno.

Isco | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji prejemnik nagrade Zlati deček za najboljšega mladega nogometaša v Evropi je sicer z Realom osvojil kar 19 večjih lovorik, od tega tri državna prvenstva, en kraljevi pokal, tri španske superpokale, kar pet Lig prvakov, tri evropske superpokale in štiri svetovna klubska prvenstva.

Sevilla, ki je svoj edini državni naslov osvojila leta 1946, temu pa je dodala še pet kraljevih pokalov in en španski superpokal ter kar rekordnih šest naslovov v Evropski ligi, je lansko sezono končala na četrtem mestu. Klub vodi Julen Lopetegui, ki je z Iscom sodeloval že pri Realu in španski reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.