Šport > Nogomet
24 ogledov

Po streljanju: trener v boju za življenje

Goran Tufegdžić mourinho EPA
Iz Srbije prihaja tragična vest o strelskem obračunu, v katerem je 86-letni možakar v Požarevcu v petek streljal s pištolo v Gorana Tufegdžića, selektorja Kuvajta, ki je bil v Srbiji na dopustu, in ga huje ranil.

Po podatkih policije je bil povod za strelski obračun spor zaradi parcele, velike šest arov. Enainštiridesetletni nogometni strateg Goran Tufegdžić se bori za življenje, krogla ga je namreč zadela v prsni koš, njegovo zdravstveno stanje pa ostaja kritično, so poročale srbske Večernje novosti. Po streljanju so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico v Požarevcu, kjer so ga operirali in mu odstranili kroglo, zaradi kritičnega stanja pa so ga nato prepeljali na urgenco v Beogradu.

Tufegdžić je v Požarevcu kupil parcelo v bližini svoje družinske hiše in je že hotel začeti z gradbenimi deli, ko je prišel navzkriž s sosedom, ki je prodaji, sporno parcelo je prodala njegova hčerka, nasprotoval. Po prepiru je sosed potegnil pištolo, za katero je menda imel orožni list, in streljal v kuvajtskega selektorja.

Tufegdžić je kuvajtsko izbrano vrsto prevzel leta 2009, pred tem je bil pomočnik selektorja. Pod njegovim vodstvom so se Kuvajtčani leta 2011 prebili v azijski pokal in leta 2010 osvojili pokal zalivskih držav ter istega leta še pokal zahodnoazijskih nogometnih zvez. Tufegdžić je v preteklosti, leta 1987, igral za nižjeligaški nogometni klub FK Mladi Radniki, kasneje pa se je posvetil trenerski karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.