Šport > Nogomet
26 ogledov

Po udarcu v mednožje ohranil mirno kri

atletico madrid falcao costa Reuters
Atlético Madrid se je z zmago proti Sevilli uvrstil v finale španskega pokala (Copa del Rey), največ zaslug pa gre pripisati brazilskemu nogometašu Diegu Costi, ki je na obeh tekmah zastresel mrežo Andaluzijcev. Ob izteku rednega dela je Costo z grobim prekrškom hotel razjeziti Geoffrey Kondogbia, vendar je Brazilec uspel obrzdati čustva.

Diego Costa je na prvi polfinalni tekmi španskega pokala proti Sevilli dosegel dva zadetka, Brazilec pa je bil ponovno na delu v sredo, kjer je zabil vodilni gol za Madridčane in asistiral ob zadetku Radamela Falcaa. Atlético si je s tem zagotovil finalni obračun z Real Madridom. ''Bila je težka tekma, a vedeli smo, če bomo igrali, kot znamo, nam bo uselo,'' je po obračunu povedal napadalec, ki je bil v zaključku tekme žrtev grobe igre domačih nogometašev.

V tretji minuti sodnikovega podaljška mu je mednožje pohodil Geoffrey Kondogbia, a Brazilec je ohranil mirno kri. ''Vse sem imel pod nadzorom. Ostal sem na tleh, da ne bi preveč burno reagiral. Zaradi mojega načina igre so se v preteklosti ljudje pogovarjali z mano, kot da sem morilec. Vem, da sem takrat ravnal napačno in zdaj imam vse pod nadzorom. Nogometaši Seville niso želeli razjeziti ravno mene, bil sem pač tam,'' je povedal Costa.

Geoffrey Kondogbia | Avtor: Reuters Reuters
Atlético v finalu čaka Real, ki je bil na povratni tekmi na Camp Nouu občutno boljši od Barcelone. Costa trdi, da o morebitnem nasprotniku niso razmišljali. ''Želeli smo do finala in nismo razmišljali o tem, s kom bomo igrali. Sedaj se moramo ponovno osredotočiti na ligo,'' je povedal Brazilec, ki je zavrnil namigovanja, da bo v finalu pokala prišlo do spopada med njim in Sergiom Ramosom ter Pepejem, s katerima se je lanskega decembra zapletel v incident na Santiagu Bernabéu. ''Po tekmi smo si segli v roke, med nami ni nobenega problema,'' je zaključil Costa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.