Šport > Nogomet
1877 ogledov

Po velikem šoku še napad "brezglavih idiotov"

Manchester United Epa
Pri angleškem nogometnem velikanu so ostro obsodili rasistične napade na njihova igralca.

V sredo je Manchester United na svojem Old Traffordu gostil zadnjeuvrščeni Sheffield United in vpisal presenetljiv poraz (1:2), po katerem je moral vodstvo v Premier League prepustiti Manchester Cityju.

V začetni enajsterici "rdečih vragov" sta zaigrala branilec Axel Tuanzebe in napadalec Anthony Martial. Oba sta bila po srečanju s strani uporabnikov družabnih omrežij deležna žaljivk z rasistično vsebino.

Manchester United : Sheffield United Premier liga Šport Manchester United izgubil proti daleč najslabši ekipi lige

Najbolj grobe opazke so bile usmerjene v Tuanzebeja. 23-letni v Vzhodnem Kongu rojeni nogometaš je sicer proti "rezilom" igral do 83. minute.

V skladu s predpisi so bili rasistični komentarji in fotomontaže umaknjeni z omrežij, največ dela so imeli pri Instagramu.

"Vsi v klubu smo zgroženi nad rasističnimi žalitvami na družbenih omrežjih po sredini tekmi. Takšne stvari ostro obsojamo in opogumljajoče je videti, da to počno tudi ostali navijači na družbenih omrežjih," so zapisali pri Manchester Unitedu.

"Man Utd ima ničelno toleranco na kakršnokoli obliko rasizma ali diskriminacije in je dolgoročno obvezan v boju proti temu. Identificirati te anonimne brezglave idiote je še vedno problematično. Pozivami vse platforme, da najdejo rešitve in preprečijo takšno postopanje," so dodali v klubu iz Old Trafforda.

Manchester United bo v soboto v okviru angleškega prvenstva gostoval v severnem Londonu pri tamkajšnjem Arsenalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice