Šport > Nogomet
41 ogledov

NZS na pomoč najboljšim, še vedno pet menjav

žoga PLTS Twitter
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na četrtkovi seji sprejel sklepe o pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2020/21.

NZS bo pri pomoči klubom sofinancirala 50 odstotkov stroškov nadomestil za uradne osebe na spomladanskih tekmah v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, Pokala Slovenije, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL v skupnem znesku 256.418 evrov.

Prav tako NZS klubom za spomladanski del ne bo zaračunala oziroma bo pokrila strošek kotizacij za vodenje tekmovanj 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vseh mlajših futsalskih selekcijah v skupni višini 44.700 evrov.

Krovna zveza bo z namenom dviga vrednosti blagovne znamke oziroma produkta prve lige pokrila polovico nove komercialne aktivnosti, in sicer polovico dodatnih stroškov za najem led-panojev za tretji, četrti in peti televizijski prenos v posameznem krogu tekmovanja, kar po podatkih NZS pomeni skupno 35.200 evrov.

stadion Fazanerija | Avtor: Profimedia Profimedia

NZS pa klubom za spomladanski del te sezone ne bo zaračunavala niti stroškov taks za registracije in certifikate ob njihovih prestopnih dejavnostih, kar ocenjujejo na 8750 evrov.

Prav tako je IO NZS podaljšal možnost petih menjav v treh prekinitvah v spomladanskem delu na tekmah 1. SNL, 2. SNL in Pokala Slovenije.

aleksander čeferin Odgovor Šport Čeferin pod vse večjim pritiskom, a on se ne da

IO NZS je ob tem sprejel sklepe o finančni stimulaciji klubom 1. SŽNL za pridobitev licence za tekmovalno leto 2021/22. "Klubom 1. slovenske ženske nogometne lige (1. SŽNL), ki bodo v tekmovalni sezoni 2021/2022 pridobili licenco v skladu s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov, se dodeli finančna vzpodbuda v višini 1000 evrov na klub," so pojasnili v sklepu.

Dodajajo, da se upravičenost za navedena finančna sredstva ugotavlja na podlagi uradnih podatkov postopka licenciranja po zaključku vseh postopkov - praviloma po 30. maju.

lukaku ibrahimović Zavrela kri Šport Kdo bi zmagal v pretepu Zlatana in Lukakuja? Habib odgovarja
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.