Šport > Nogomet
2672 ogledov

"Real mi je dal pet kg Nutelle na mesec, jedel sem jo po žlici"

Antonio Cassano Epa
Poredni fant italijanskega nogometa je za pridobljene kilograme okrivil klubskega pokrovitelja.

Nekdanji italijanski napadalec Antonio Cassano je nekoč veljal za enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu, a je bila njegova kariera prepredena s številnimi incidenti in nenavadnimi anekdotami.

Veliki met na evropski nogometni sceni mu je uspel leta 2001, ko se je kot 19-letnik nogometaš Barija pridružil Romi za 30 milijonov evrov, kar je bila tedaj rekordna odškodnina za prestop najstnika.

V Rimu je preživel pet let, a je njegov neizmerni talent ostal v senci neposlušnosti in pomanjkanja discipline. Leta 2006 se je za samo pet milijonov evrov pridružil Realu, kjer je začel sanjsko, in sicer z golom na krstni tekmi, a je kmalu spet zašel na stara pota.

cassano | Avtor: Epa Epa
Po samo nekaj mesecih se je začel nenadzorovano rediti, stanje pa se je še poslabšalo s prihodom Fabia Capella, s katerim sta se sporekla že v Rimu.

Zaradi slabe igre in nesoglasij s trenerjem se je kmalu znašel na klopi za rezervne igralce. Zahvaljujoč slabim prehranjevalnim navadam se ga je prijel vzdevek "debelušček", klub pa mu je izrekal celo finančne kazni za vsak presežni gram. Real je zapustil že po letu in pol, za neuspeh v španski prestolnici pa še danes krivi kar tedanjega klubskega pokrovitelja. "Ko sem se pridružil Realu, sem shujšal 12 kilogramov, ker sem se želel dokazati v največjem klubu na svetu. Ko se nam je pridružil Fabio Cannavaro, sem jih hitro pridobil nazaj. Težava je bila v tem, da je klub sponzorirala Nutella, vsak igralec pa je mesečno dobil pet kilogramov namaza," je povedal Cassano.

"Ko se je Capello pridružil klubu, sem zabil dva gola na dveh tekmah. Počutil sem se kot kralj sveta. Nato me je zamenjal v prvem polčasu tekme z Lyonon. Sporekla sva se, zaradi česar me je izključil iz ekipe. To me je psihično uničilo. Pojedel sem toliko Nutelle, da sem v sedmih mesecih pridobil 14 kilogramov. Jedel sem jo naravnost iz kozarca, vselej zvrhano žlico. Bilo je prav nagravžno, a meni je bilo vseeno," je priznal 38-letnik.

Cassano je za Real zbral 29 nastopov in dosegel štiri gole, preden je leta 2007 podpisal za Sampdorio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.