Šport > Nogomet
13 ogledov

Po zmagi Köln med deseterico Bundeslige

Lukas Podolski Milivoje Novaković EPA
Dortmundska Borussia si je na prvi tekmi 20. kola Bundeslige priigrala tri točke prednosti pred zasledovalci. Borussia Mönchengladbach, Schalke in Bayern München so z remiji zaostali za vodilnimi rudarji. Köln slavil in se povzpel za štiri mesta.

Prvakinja Borussia Dortmund si je po petkovi zmagi z 2:0 nad Nürnbergom ustvarila tri točke prednosti pred zasledovalci in tako svoj niz nepremagljivosti podaljšala že na 14 tekem. V večeru, ko se je temperatura spustila na okrog minus 15, sta gola zabila kapetan Sebastian Kehl v 48. minuti in paragvajski reprezentant Lucas Barrios v 82.

Bayern München je na sobotni tekmi v Hamburgu rešil točko, za katero je v drugem polčasu zabil Ivica Olić (1:1). HSV je povedel prek bivšega Chelseajevega nogometaša Jacopa Sale v 23. minuti tekme, ko je Italijan z volejem zabil izvrsten gol po podaji nekdanjega bavarskega napadalca Paola Guerrera. Slabo igro Bayerna, ki je imel veliko težav z razvijanjem igre, je močno poživil Olić, ki je po prihodu v igro 20 minut pred koncem zabil še izenačujoči gol. Remi je Bavarce dvignil na drugo mesto z enakim številom točk kot Schalke, ki je nekaj ur prej doma le remiziral z Mainzem.

V Gelsenkirchnu je goste v vodstvo popeljal Mohamed Zidan, ki se je pred le nekaj dnevi k Mainzu preselil iz Dortmunda, Schalkejevega je večnega rivala, svojemu bivšemu klubu pa je Egipčan napravil veliko uslugo in že v 15. minuti zabil na svojem debiju. Točko modrim je prav tako prinesel prvenec pod katerega se je podpisal Chinedu Obasi (1:1). Razlika na vrhu tako ostaja dve točki.

Niz Borussie Mönchengladbach je ustavil Wolfsburg (0:0). Volkovi so tako postali šele prva ekipa v novem letu, ki je vzela točke poletnemu moštvu Luciena Favra. Izjemni Marco Reus je vsaj enkrat za spremembo streljal s praznimi naboji, en gol pa so mu sodniki zaradi prepovedanega položaja tudi razveljavili.

Nemška liga, 20. kolo:

Nürnberg : Borussia Dortmund 0:2 (0:0)
Kehl (48), Barrios (82)

Hertha Berlin : Hannover 0:1 (0:0)
Abdellaoue (68)

Schalke : Mainz 1:1 (0:1)
Obasi (59); Zidan (14)

Bayer Leverkusen : Stuttgart 2:2 (1:1)
Kiessling (11), Rolfes (47/11-m); Schieber (23), Harnik (90)
RK: Kadlec (63), Reinartz (90/oba Leverkusen)

Wolfsburg : Borussia Mönchengladbach 0:0

Hoffenheim : Augsburg 2:2 (1:1)
Mlapa (38), Firmino (52/11-m); Mölders (31), Langkamp (72)

Hamburger SV : Bayern München 1:1 (1:0)
Sala (23); Olić (71)

Freiburg : Werder Bremen 2:2 (1:1)
Makiadi (32), Schmid (70); Pizzaro (29, 47)

Kaiserslautern : Köln 0:1 (0:0)
Roshi (72)
Milivoje Novaković (Köln) je igral do 89. minute, Miša Brečka ni bilo v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.