Šport > Nogomet
663 ogledov

"Pokazali smo, da smo bili mentalno močnejši"

Didier Deschamps Epa
Selektor svetovnih prvakov Didier Deschamps in najboljši nogometaš finalne tekme Antoine Greizmann ponosna in srečna.

"To je nekaj najlepšega, za te igralce, to mlado generacijo, je to nekaj čudovitega. Imeli smo dovolj kvalitete in dosegli smo dovolj golov. Ponosen sem. Tu sem, da dosegam zastavljene cilje," je v prvem televizijskem intervjuju dejal Didier Deschamps.

Zlatko Dalić Dalić Šport "Danes je po vsem svetu lepo biti Hrvat"

"Pokazali smo, da smo bili mentalno močnejši. Zmaga je zaslužena, dosegli smo štiri gole. Vesel sem. Veliko smo prestali. Moji igralci so na vrhu sveta, vsaj za štiri leta. Poraz v finalu evropskega prvenstva pred dvema letoma je zelo bolel, bil je lekcija zame in za igralce. Ta zmaga je od vseh - igralcev, svetovalcev, zveze," je nadaljeval francoski selektor.

Deschamps je po koncu tekme nekaj trenutkov obstal na igrišču, v zrak dvignil roke, nato pozdravil navijače, zatem pa so ga njegovi igralci vrgli v zrak. "Neverjetno. Mlada ekipa, ki je na vrhu sveta. Nekateri so svetovni prvaki pri 19 letih," so bile prve besede za francoske medije.

Didier Deschamps še ne želi zapustiti mesta selektorja francoske izbrane vrste. "Ne želim narediti česa takšnega kot Jacquet," je dejal Deschamps. Nekdanji selektor Aime Jaquet se je namreč po osvojitvi svetovnega prvenstva leta 1998 poslovil s selektorskega stolčka. "Predvideno je, da ostanem, zato bom ostal," je po zmagi francoske izbrane vrste v finalu nogometnega prvenstva v Rusiji dejal selektor. Pogodbo ima do 2020. Devetinštiridesetletnik sicer Francoze vodi od leta 2012, pred dvema letoma jih je na domačih tleh popeljal do finala evropskega prvenstva, kjer jih je porazila Portugalska. Deschamps je šele tretji človek, ki mu je uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v vlogi igralca in selektorja. Prej sta to dosegla še Brazilec Mario Zagallo in Nemec Franz Beckenbauer. 

Francija Finale Šport Francozi do naslova svetovnih prvakov!

Didier Deschamps | Avtor: Epa Epa
"Ta zmaga ni moja, do nje so prišli igralci. V 55 dneh smo naredili neverjetno delo. To je krona vsega. Ponosni smo, da smo Francozi. Zmaga pripada vsem. Vive le Republic," je vzkliknil 49-letnik.

Francoski nogometaši so Hrvatom prepustili pobudo, a so svoje priložnosti in trenutek nepozornosti tekmecev znali kaznovati. "Nismo igrali res dobre tekme, toda pokazali smo, da smo mentalno trdni. In dosegli smo štiri gole. Zaslužili smo si zmago. Ekipa je garala, na poti smo imeli slabe in težke trenutke. Pred dvema letoma nas je poraz v finalu evropskega prvenstva zelo bolel, veliko smo se naučili."

 

Mnogi nogometni strokovnjaki so mnenja, da je pred francosko reprezentanco svetla prihodnosti, saj je imel Deschamps v Rusiji mlado ekipo. Eden od najbolj izstopajočih je bil Kylian Mbappe, 19-letnik je na koncu dobil nagrado za najboljšega mladega igralca prvenstva.

"Sploh ne vem, kje sem, kaj se dogaja. Zelo sem srečen. Tekma je bila težka. Prvi gol je rešil veliko stvari," pa so bile prve misli Greizmanna.

Pokali Nagrade Šport In najboljši posamezniki prvenstva so ...
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.