Šport > Nogomet
20056 ogledov

Legende: Sramotne sodniške odločitve!

Pitana
Legendarni nogometaš Roy Keane je enajstmetrovko za Francoze označil kot sramotno, s čimer se je strinjalo več znanih nogometnih imen ter tudi španski sodniški strokovnjak, ki pravi, da je bil neveljaven tudi prvi gol Francozov.

Argentinski nogometni sodnik Nestor Pitana ter njegovo sojenje v finalu Svetovnega prvenstva je predmet številnih polemik, toda ne zgolj na Hrvaškem!

Pitana Sumljivo Šport Hrvati prepričani, da so bili opeharjeni

Britanci so se soglasno postavili na stran Hrvatov, medtem ko tudi Španci pravijo, da prva dva gola Francije ne bi smela biti priznana.

Roy Keane, ki je tekmo komentiral za britansko televitijo ITV naj bi ponorel ob penalu, ki ga je Pitana dosodil za Francijo in Antoine Griezmann pretvoril v vodstvo 2:1.

Ta enajstmetrovka je bila verjetno celo ključen moment finala, v katerem je Francija premagala Hrvaško 4:2. Incident se je zgodil pri rezultatu 1:1, deset minut potem ko je Ivan Perišić zadel za izenačenje. Francozi so izvajali kot, Perišić je ostal za Francozom ter ni niti videl žoge, ki ga je zadela v roko. Pitana je pokazal na nov udarec iz kota. Toda nato se je oglasil VAR.

Pitana je odšel pogledati posnetek. Gledal ga je kar nekaj časa, ko je že izgledalo, da se je odločil, se je obrnil ter si ga pogledal še enkrat. Svojo odločitev je spremenil ter dosodil penal za Francijo!

Britanci so mnenja, da je bila Hrvaška oškodovana:

"Besen sem! Hrvati so si zaslužili več ko to. Gnusi se mi ta penal, naravnost sramotna odločitev," je bil oster Roy Keane, legendarni vezist Irske in Manchester Uniteda.

"Tu ne smemo kriviti VAR-a, edini krivec je sodnik! VAR je samo predvajal posnetek, odločitev je bila sodnikova," je v obrambo tehnologiji stopil Jaime Carragher, nekdanji angleški reprezentant ter nogometaš Liverpoola.

"Če mislite, da je to penal, ste ali Francoz, ali pa niste nikoli igrali nogometa. Kako se naj Perišić temu umakne?" je na svojem Twitter profilu zapisal Joey Barton.

"Pa neeee! Tega ne moreš soditi za penal," je zapisal legendarni Gary Lineker.

"Pa ni šans, da tako smešna odločitev odloči zmagovalca finala! Tega si nismo zaslužili po takšnem turnirju," pa je bilo mnenje še ene legende angleškega nogometa, Alana Shearerja.

Hrvati so svojega zaveznika našli tudi med Nemci. "Če sodnik ni prepričan v svojo odločitev, potem bolje, da penala ne dosodi," je komentiral Jürgen Klinsmann.

Tudi hrvaško "Oko sokolovo" Mateo Beusan ni bilo zadovoljno s sojenjem. "To ni bilo na nivoju finala Svetovnega prvenstva. Prvi gol je Francija zabila po neobstoječem prekršku nad Griezmannom. Ta mu je bil dosojen zgolj na njegovo ime. To je preobrnilo potek srečanja," je povedal Beusan.

S sojenjem se je ukvarjal tudi Andujar Oliver, nekdanji nogometni sodnik, ki sojenje komentira za špansko Marco. "Nestor Pitana je napačno dosodil prekršek iz katerega so Francozi zabili prvi zadetek," je za Marco izjavil Oliver ter dodal: "Tudi enajstmetrovke ne bi smel dosoditi, Perišić ni imel namere igrati z roko."

Komentarjev 9
  • mirko86 16:01 16.julij 2018.

    Na taki tekmi, se take inscenirane 'napake' ne smejo dogajati, posebej še, ker je Hrvaška reprezentanca v bistvu igrala proti izbrani vrsti 'udomačene' Afrike. Če pa bi še 'Grismana' dali za kake pol ure v solarij, pa bi bila to ...prikaži večto več ali manj popolna reprezentanca Afrike. Ma se hecam.

  • ana19 15:51 16.julij 2018.

    Eh ubogi revcki, kaj pa nevarna igra iz katere so zabili anglezem. Dajte no, to je bil le en gol, so pa potem dobili se dva in to lepa. Kako jih lahko ocenjujete kot zrtve, ko pa so imeli toliko ...prikaži več srece, da so sploh prisli v finale. Koliko tekem so padobili brez enajstmetrovke.

  • Avatar Mark035
    Mark035 15:26 16.julij 2018.

    Tako kot vedno, so ustaši oškodovani. Sedaj jim pomaga samo še arbitraža...., ki pa je v primeru sodbe za Francijo, ne bodo spoštovali.

Sorodne novice