Šport > Nogomet
1084 ogledov

Poljaki udarili po mizi, to je njihovo sporočilo Rusiji

Epa
Poljska nogometna reprezentanca ne bo odigrala tekme dodatnih kvalifikacij z Rusijo za nastop na SP 2022.

Predsednik poljske nogometne zveze (PZPN) Cezary Kulesza je sporočil, da njihova reprezentanca ne bo odigrala tekme z Rusijo v okviru dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2022 v Katarju.

Reprezentanci bi se morali pomeriti 24. marca v Moskvi, razlog za odpoved pa je ruska invazija na Ukrajino.

"Dovolj je besed, čas je za dejanja," je na družbenih omrežjih zapisal Kulesza in dodal, da je k odločitvi botrovalo "stopnjevanje ruske agresije". Odločitev zveze je med prvimi podprl najboljši strelec poljske reprezentance Robert Lewandoski.

"Ne morem si niti predstavljati, da bi v času oborožene agresije v Ukrajini igrali tekmo z rusko reprezentanco," je na Twitterju sporočil zveznik Bayern Münchna. "Čeprav ruski nogometaši in navijači niso odgovorini za nedavne dogodke, se ne moremo pretvarjati, kot da se nič ne dogaja," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa

Rusija je prav tako že ostala brez finala lige prvakov, vodstvo formule 1 je odpovedalo dirko za VN Rusije v Sočiju, Mednarodna smučarska zveza (Fis) pa je s koledarja črtala vsa tekmovanja na ruskih tleh do konca letošnje sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice