Šport > Nogomet
921 ogledov

Izjemno težko delo za Ronalda v boju za SP

Cristiano Ronaldo Epa
Možen dvoboj zadnjega in predzadnjega evropskega prvaka.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je v Zürichu izžrebala polfinalne skupine evropskih dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Rusija, ki je v rednem delu kvalifikacij igrala v skupini s Slovenijo, ta je končala na četrtem mestu, neposredni nastop pa si je zagotovila Hrvaška, bo v polfinalu igrala proti Poljski.

Zmagovalec polfinala med Rusijo in Poljsko se bo v finalu meril z boljšim iz dvoboja med Švedsko in Češko.

V skupini A sta polfinalna para Škotska - Ukrajina in Wales - Avstrija, v skupini C pa Italija - Severna Makedonija in Portugalska - Turčija. To pomeni, da na prvenstvu zagotovo ne bo enega od zadnjih dveh evropskih prvakov (Italija, Portugalska), saj iz vsake skupine na SP napreduje le zmagovalec finala.

Izžrebali so tudi gostitelje finalnih obračunov, v skupini A bo to zmagovalec dvoboja Wales - Avstrija, v skupini B boljši iz obračuna Rusija - Poljska, v skupini C pa boljši iz dvoboja Portugalska - Turčija.

Skupno bodo tako te dodatne kvalifikacije dale tri udeležence, ki se bodo na SP 2022 pridružili desetim evropskim iz rednih kvalifikacij. V obeh fazah dodatnih kvalifikacij bo odločala le ena tekma. Polfinalni boji bodo 24. marca, finalni pa 29. marca.

Na SP so že uvrščene Anglija, Švica, Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Nizozemska, Katar, Brazilija in Argentina.

* Skupine dodatnih kvalifikacij:
- A: 1. polfinale: Škotska - Ukrajina
     2. polfinale: Wales - Avstrija

- B: 1. polfinale: Rusija - Poljska
     2. polfinale: Švedska - Češka

- C: 1. polfinale: Italija - Severna Makedonija
     2. polfinale: Portugalska - Turčija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice