Šport > Nogomet
275 ogledov

Pomembna zmaga Oblaka in kolegov na derbiju

Jan Oblak Profimedia
Oblakov Atletico po zmagi nad Sociedadom sam na vrhu lestvice.

Nogometaši v španski ligi so dv toreks začeli tekme 15. kroga. V derbiju ekip z vrha lestvice je Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka v gosteh premagal Real Sociedad z 2:0. Sevilla je z 1:0 premagala Valencio, v večerni tekmi pa Barcelona v gosteh s 3:0 Valladolid.

Sociedad je po dveh porazih izgubil prvo mesto na lestvici, kamor se je pred današnjimi tekmami prebil Atletico, vseeno pa sta kluba v derbi kroga vstopila kot tretje- in prvouvrščena ekipa. A vsaj v prvem polčasu presežka niso ponudili ne domači ne Oblak in soigralci.

Že takoj na začetku drugega pa so gostje povedli, po prostem strelu je za 1:0 poskrbel Mario Hermoso, na potrditev gola so gostje sicer morali počakati na videosodnika. Atletico je pozneje prevzel pobudo, v 74. minuti pa prednost povečal, ko je Marcos Llorente z močnim strelom z roba kazenskega prostora še enkrat premagal vratarja Sociedada.

Gostje so kasneje brez težav zadržali prednost in imajo zdaj pred sredinimi tekmami, ko bo igral tudi madridski Real, na vrhu lestvice 32 točk, tri več kot mestni tekmeci. Atletico je doslej sicer odigral tekmo manj kot Real.

Pep Guardiola in Zinedine Zidane Lestvica Šport Ti trenerji največ kupujejo, eden skoraj pri milijardi

Valencia, ki je v prejšnjem krogu igrala 2:2 z Barcelono, je tokrat morala priznati premoč Sevilli. Mož odločitve je bil Suso, ki je v 81. minuti izkoristil natančno podaj Joana Jordana, na robu kazenskega prostora nato preigral dva branilca, nato pa ukanil še vratarja za zmagoviti zadetek, ki je seviljsko ekipo začasno dvignil na peto mesto lestvice.

V obračunu ekip z dna lestvice sta se Osasuna in Elche razšla z neodločenim izidom 2:2, prav tako pa Huesca in Levante (1:1). Real Madrid bo v sredo gostil Granado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.