Šport > Nogomet
46 ogledov

Pomočnik Keka v Reki bo Matjaž Florjančič

Matjaz Kek Žurnal24 main
Pomočnik nekdanjega slovenskega nogometnega selektorja Matjaža Keka pri hrvaškem prvoligašu na Reki bo nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Florjančič, poroča Delo.

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je sinoči vodil prvi trening FC Rijeke, na katerem je predstavil tudi svojega pomočnika. Matjaž Florjančič, v 90. letih eden najboljših slovenskih napadalcev, je nogometno pot začel v Kranju, od koder je odšel na Reko in zaigral v nekdanji jugoslovanski prvi ligi. Rijeka je bila tudi odskočna deska za Florjančičevo kariero v Italiji, a se je Gorenjec po koncu nogometne poti vrnil na Reko, kjer si je ustvaril družino, zdaj pa je prevzel vlogo pomočnika trenerja.

"Kekovo delo v reprezentanci je bilo dobro začrtano, natančno je vedel, kakšne igralce mora izbrati za način igre Slovenije," je za Delo povedal 45-letni Florjančič, ki mu manjka še en izpit do pridobitve trenerske PRO licence.

"Pogovoril sem se s športnim direktorjem Srećkom Juričićem. Ta je zahteval sodelavca več v strokovnem štabu, da bi bilo delo še bolj intenzivno. Ne bo se povečal obseg dela, povečati moramo koncentracijo, Matjaž Florjančič je bil eden vidnejših igralcev tukaj na Kantridi, skupaj sva igrala tudi v reprezentanci Slovenije. A to ni bilo odločilno. Iskal sem novo, svežo kri, pa čeprav je Danko Matrljan odlično opravil svoj posel. Na njega zdaj računam pri individualnem delu z igralci, ki je za mlade igralce prav tako zelo pomembno," pa Kekovo razlago o prihodu Florjančiča povzema reški Novi List.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:58 05.marec 2013.

    pravilno je "NA REKI" in ne "V REKI".....