Šport > Nogomet
97 ogledov

Popljuvani sodnik, tudi Berbatov šokiran

dinamo grb Saša Despot
Na včerajšnji tekmi si je zagrebški Dinamo napredovanje zagotovil šele v osmi minuti sodniškega podaljška. Ker je bil predviden le petminutni dodatek, so gostje po koncu tekme povsem izgubili živce, eden izmed njih je pljunil na sodnika, trener Dinama pa je skoraj povzročil prometno nesrečo.

Prva tekma 2. predkola Lige prvakov v bolgarskem Razgradu se je končala z izidom 1:1. Na včerajšnji tekmi v Maksimiru pa je bil Dinamo že z nogo in pol izven evropskih tekmovanj.

Ludogorec, sicer klub s kratko zgodovino, ki je nastal s pomočjo velikega finančnega vložka in se lani dokopal do vseh treh domačih lovorik, je najprej povedel z 0:1, nato še z 1:2, potem pa je strelec drugega zadetka za goste, Brazilec Marcelinho da Costa, dobil drugi rumeni karton zaradi dosojenega simuliranja v kazenskem prostoru Zagrebčanov. Mnogi so sicer v tej akciji videli prekršek hrvaškega branilca, a nemški sodnik Felix Zwayer je ocenil drugače. To je bila po mnenju mnogih kompenzacija za nedosojeno igranje z roko pri akciji za drugi gol bolgarskih prvakov, ki ga je dosegel prav omenjeni Brazilec.

Rešitev v osmi minuti podaljška!

Dinamo je številčno prednost izkoristil že tri minute kasneje, ko je še drugič na tekmi zadel Ante Rukavina, nato pa si kljub visokemu odstotku posesti žoge ni več priigral konkretnih priložnosti. Bolgarski nogometaši so vsako situacijo izkoristili za zavlačevanje, saj jih je izid 2:2 peljal v nadaljne tekmovanje. Bilo je ogromno ležanja, počasnega izvajanja prekinitev in simuliranja. Glavni sodnik je zato določil kar petminutni dodatek, a ker se nogometaši Ludogorca tudi po 90. minuti grobo kradli čas, je srečanje potegnil še za dodatne tri minute in ravno v zadnji, 98. minuti, je osrednji branilec domačih Domagoj Vida s strelom z glavo prinesel nepopisno veselje na tribune največjega hrvaškega stadiona, ki se je sicer delno začel prazniti že nekaj minut prej.

Odlašanje s koncem tekme in posledično prejeti zadetek, po katerem je bilo tekme takoj konec, je tako razbesnel bolgarskega nogometaša Miroslava Ivanova, da se je po zadnjem žvižgu v polnem šprintu pognal proti sodniku Zwayerju in ga pljunil. Za to je seveda prejel rdeči karton, najbrž bo za to potezo tudi hudo kaznovan.

Tudi Čačić pod stresom

Zdravko Mamić pogosto izgubi kompas. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po koncu tekme pa niso bili le Bolgari na robu pameti, tudi na Dinamovi strani je stres pustil posledice. Trener domačih Ante Čačić je tako s svojim avtomobilom skorajda povzročil prometno nesrečo na parkirišču Maksimira, ko ni veliko manjkalo, da bi z njim zadel avtobus gostujoče ekipe.

"Bil sem prepričan v napredovanje. Že predhodno sem rezerviral nočitve v Villi Tina, kamor se sedaj vračamo po dobljeni tekmi," je bil v povratek v začasno pripravljalno bazo prepričan šef stroke pri modrih.

Z dogajanjem na tribunah pa ni bil zadovoljen predsednik Dinama Mirko Barišić, ki je okrcal žaljivo skandiranje na račun Zdravka Mamića in negodovanje nad potezami trenerja in igralcev. "Ko se je Dinamo vračal iz Leedsa z osvojenim Pokalom velesejemskih mest, nas je pričakalo 15.000 ljudi, to kar se je danes dogajalo na stadionu pa je sramota," je bil jezen predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.