Šport > Nogomet
27 ogledov

Portugalci na nogah: CR7 izpustil trening

Ronaldo hotel Obidos Portugalska Švedska EPA
Portugalci so v skrbeh, saj se njihov glavni adut v dodatnih kvalifikacijah ubada s poškodbo.

Reprezentanca Portugalske se doma pripravlja na prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za SP 2014, v petek bodo izbranci Paula Benta na lizbonskem stadionu Luz gostili Švede. Tri dni pred srečanjem pa v središču pozornosti niso bile taktične različice ali izbira posameznikov za določene pozicije, ampak netreniranje Cristiana Ronalda.

Še vedno ni znano, ali je zvezdnik madridskega Reala, ki je v tej sezoni zabil že 26 golov, težje poškodovan. Je pa izpustil torkov trening, kar je sprožilo številna ugibanja v portugalskih medijih. Znano je, da se Cristiano že nekaj časa spopada z lažjo poškodbo levega stopala, v torek je dan namesto na zelenici preživel v družbi zdravniške službe. Tudi pri Madridu je medicinsko osebje v preteklih tednih posvečalo večjo pozornost stopalu Portugalca.

Zlatan prepustil vlogo favorita

Morebitna odsotnost prvega zvezdnika bi Portugalcem seveda precej zmanjšala možnosti v obračunu s Švedsko, na katerem vsi pričakujejo veliki dvoboj Cristiana in Zlatana Ibrahimovića. Slednji je že povedal, da je Portugalska z Ronaldom po njegovem mnenju favorit, a da bi si Švedi bolj zaslužili uvrstitev na SP.

"Z individualno kvaliteto, ki jo imajo, so Portugalci gotovo favoriti. A mi smo bili drugi v skupini z močno Nemčijo, oni pa so bili drugi v skupini, v kateri bi morali zmagati. Tako da mislim, da si mi bolj zaslužimo plasman v Brazilijo. Oni so močnejši kot ekipa, a če zmanjšamo naše napake na minimum, nam lahko uspe. Težko bo, a tako tudi mora biti, saj je v igri mundial," je za italijanski časnik Gazzetta dello Sport povedal napadalec Paris Saint-Germaina.

Verjetno že v petek, vsekakor v torek

Tudi če popularni CR7 ne bi bil povsem pripravljen, je težko verjeti, da na tako pomembni tekmi ne bi bil prisoten na igrišču. Vsekakor pa bodo Ronalda usposobili vsaj za povratno srečanje v Stockholmu, ki je na sporedu prihodnji torek na stadionu Friends Arena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.